onsdag, augusti 23, 2006

Var finns respekten för demokratin

Var finns respekten för demokratin? Ja, det kan man fråga sig när vissa grupper, både till höger och vänster (främst vänster) anser att de kan agera hur som helst för att de inte gillar vissa politiska idéer. De organiserade motaktiviteterna under gårdagens samling om fastighetsskatten i Kungsträdgården visar på att de själva anser sig stå över våra lagar och gemensamma demokratiska spelregler. Ett synsätt som för mig är skrämmande. Gårdagens händelse var varken den första eller sista. Och tyvärr verkar det som att dylika aktiviteter trappas upp.

Runt om i världen finns det människor som är beredda att dö för att få samma demokratiska rättigheter som vi har i vårt land. Men i Sverige räcker inte det för somliga. Nej, för här har vi istället aktivister som organiserat förstör, slår sönder och vill sätta sig över dessa demokratiska rättigheter. Med vilken rätt?

Jag blir också så himla trött och arg på alla slynglar som förstör valaffischer, valstugor etc. Om man vill få gehör för sina politiska idéer, så får man faktiskt följa de demokratiska spelregler som vi har i detta land. Man behöver inte gilla varandras politiska förslag, men man måste respektera varandras åsikter och rätt att uttrycka dem. Man behöver inte handgripligen sabotera och förstöra för politiska motståndare eller för den delen näringsidkare. Gör man det, då anser jag inte att man är en demokrat. När vissa grupper anser sig ha monopol på Sanningen och tar till vilka medel som helst för att manifestera det - ja, då är det fara å färde.

Inga kommentarer: