fredag, augusti 25, 2006

Är verkligen Ulvskog så chockad?

En "kd-spion" har avslöjats, enligt Expressen. Jag vill på intet sätt förminska eller försvara vad denna unga tjej har gjort. Sådana här metoder i en valkampanj är oacceptabla och det är bra att Kristdemokraterna reagerar resolut och direkt.

Det jag ställer mig frågande till är Marita Ulvskogs "chock". Om hon nu är så chockad som hon vill framstå i media, så undrar jag varför hon väntade en vecka med att berätta detta? Det blir lite patetiskt. Helst efter alla turer som var i vintras med insändare och bloggare. Kan inte minnas att Göran Persson bad personligt om ursäkt till Moderaterna då. Nu kräver Ulvskog en personlig ursäkt av Hägglund.
Är man konspiratoriskt lagd om man misstänker att deras avslöjande igår har ett samband med utfrågningen av Göran Hägglund? Att man vill dra publiciteten bort från Hägglunds succéutfrågning?

Läs gärna Henrik Ehrenbergs kommentar till denna "affär" som har blivit hyfsat uppförstorad.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vaddå väntar en vecka? Om du läser artikeln du länkar till så ser du att Ulvskog där förklarar att hon inte känt till denna affär:

"Det här var en fullständig nyhet för mig. Jag måste ta reda på exakt vad det är som har hänt."

För övrigt är det bra (men inte förvånande) att det kommer fram vilka smutsiga metoder dessa "etiska" och "moraliska" kristdemokrater tillåter sig när det gäller att vinna röster. Att de som talar högst om etik och moral själva är de mest omoraliska är ett mönster som ofta går igen.

Mia sa...

Anonym//Det är väl tämligen uppenbart att det har varit känt på Sveavägen att en kdu:are avslöjats med att söka information under falska förespeglingar och att man inväntade rätt tillfälle att avslöja detta.

Ulvskogs överreaktion är pinsam.Jämför bara med hur hon agerade i vintras när affärerna med S-bloggaren och falska insändare nystades upp.

Jag vill nog påstå att smutsiga metoder används lite här och var och det är lika fel vem som än använder sig av dem. Skulle vara intressant om du kunde bevisa på vilket sätt kristdemokrater är de som är mest omoraliska. Låter mest som fördomar från din sida.

Valet 2002 var det ett antal "intresserade väljare" som ringde till vårt kansli i Jönköping för att få veta om olika aktiviteter. Man sa sig bo i länet. Märkligt att numret på displayen var ett 08-nummer och hörde hemma på Sveavägen...

Man bör sopa rent framför sin egen dörr.

Max Hobstig sa...

Fru Ulvskog är inte så chockad som hon verkar. Är man partisekreterare blir man inte chockad i första taget. Det behövs betydligt hårdare grejer än vad en småtjej i kd kan ställa till med.

Fru Ulvskog är tillräckligt garvad för att dra politiska poäng av det mesta. Det är hennes uppgift i SAP, att fixa poäng alltså :-)