tisdag, september 12, 2006

Alla har inte betalt för att skriva sina åsikter...

Så typiskt att Jan Guillou sätter sig på sina höga hästar och dömer ut bloggarna som företeelse. Ointressant pladder av för allmänheten okända personer, är hans omdöme. Fine. Det är ju inte alla som har förmånen att få sina tankar publicerade i tidningskrönikor varje vecka som Guillou. Och de är ju inte alltid så läsvärda...

Att blogga har blivit en livsstil för många människor och tankar och idéer sprids för dem som vill läsa dem. Jag tycker att det är alldeles utmärkt att denna möjlighet finns öppen för alla. Man behöver ju inte ens ha en egen dator, utan kan blogga från en allmän dator på ett bibliotek. Är det fel? Borde inte Guillou hylla att alla kan delta i det offentliga samtalet? Patetiskt av Guillou att påstå att de som bloggar inte har en seriös sysselsättning eller seriös avsikt. Vad vet han om det? Fördomar av stora format.

Visst det finns tusentals och åter tusentals bloggar med skiftande kvalitet och inriktning. Men det är ju själva tjusningen med bloggar. Man läser dem man gillar och ibland hittar man ett nytt litet guldkorn. Bloggarna påverkar mer än Guillou vill inse och det är kanske det som oroar honom?

Inga kommentarer: