tisdag, september 19, 2006

Ministerspekulationer

Jag erkänner. Jag tycker att det är ganska roligt när det spekuleras i vilka som ska bli statsråd och vilka områden de bör ha. Det är ju ett viktigt pussel som ska läggas, där varje bit är otroligt betydelsefull för att man ska få ihop den bästa regeringsdugliga regeringen. Där kompetens kommer före milimeterrättvisa vid fördelningen av taburetter. Helheten måste ju vara det viktigaste. Att det ska vara en jämställd regeringen är väl inget som ens behöver upp till diskussion. Det är ju en självklarhet.

Vill det sig väl kan det vara tre ministrar från Jönköpings län; Göran Hägglund, Maria Larsson och Acko Ankarberg Johansson. Har det någonsin hänt förut? Även Mats Odell har anknytning till länet eftersom han är född i Värnamo.

Jag instämmer i Olof Johanssons "val" av miljöminister. Anders Wijkman skulle passa väldigt bra på den posten. Wijkmans miljöengagemang och kunnande är stort och han har dessutom internationell erfarenhet.

1 kommentar:

isa sa...

Med tanke på hans internationella erfarenheter och kontakter borde han vara ett ganska hett namn till posten som utrikesminister också.