lördag, september 16, 2006

Slutdebatt och nattlig promenad

Fredagskvällen ägnades åt slutdebatten i SVT. Den är lite av höjdpunkten i valspurten. Vi förberedde oss genom att äta gott. Analyser av slutdebatten kan ni läsa på diverse tidningssajter, här kommer några små reflektioner från soffan på Ekevägen:


  • Vad tror egentligen Lars Ohly om de svenska kvinnorna? Tror han att vi svenska kvinnor är några mähän som inte har någon egen vilja? Jag blir så trött på hans tjat om att kvinnor tvingas vara hemma när ett vårdnadsbidrag införs. Kvinnor och män kan faktiskt välja själva och om några mammor vill vara hemma, vad är då problemet för Ohly?
  • Peter Erikssons märkliga prat om hemmafruar förstår jag inte alls. Vad är egentligen skillnaden mellan miljöpartiets "vårdnadsbidrag" och Alliansens vårdnadsbidrag? I både fallen kan ju föräldrarna välja att gå ner i tid för att får mer tid för barnen.
  • Kul att Reinfeldt hade ett pippiplåster. Hade dock varit lite tuffare med ett sånt plåster som dottern har med döskallar på. Lite mer hippt.
  • Varför var tonläget så ilsket hos Eriksson och Ohly? Frustration över Perssons ovilja till koalition?
  • Statsministerns agerande i debatt efter debatt är tämligen ovärdigt och oartigt. Han avbryter ständigt, pratar när andra pratar, sitter och viftar yvigt när han vill ha ordet och trummar ideligen i bordet när andra pratar. Brist på respekt.
  • Göran Perssons uppenbara lögner om en "pensionärsskatt" hoppas jag blev tydliga igår. Nu är Socialdemokraterna pressade och då kan man ljuga om allt bara för att skrämma väljare. Genant.
  • Kvällens höjdpunkt var när Göran Hägglund spände ögonen i statsministern och undrade om det var han som hade ordet. Den blicken sa mer än tusen ord.

Efter debatten gick maken och jag på en nattlig promenad utrustade med en bunt flygblad. Under fredagskvällen och natten har så gott som alla hushåll i Tenhult fått lite information som kan hjälpa dem i valet imorgon...

2 kommentarer:

Björn Asserhed sa...

Hej Mia, minns du mig?!

Hittade din blog för ett par veckor sedan och har nyfiket följt den i dessa socialismen sista skälvande dagar.

Imorgon gäller det.
Gott slut! Hälsa.

/Björn

Mia sa...

Hej Björn!
Klart att jag minns dig! Det var ett tag sen sist. Hoppas att allt är bra med dig och familjen!

Kul att du hittat min blogg.

Ja, nu är det verkligen spurten som gäller och det känns som att det ska gå vägen imorgon. Blir det så får vi väl likt Fylking utbrista: Äntligen!

Hälsa Lina!