måndag, september 25, 2006

Big love

På Canal+ går det ett antal bra serier. Nu har en ny serie börjat som heter "Big love". Den handlar om en lite annorlunda familj. En familj som består av maken Bill, hans tre fruar Barb, Nicky och Margene och de sju barnen. Yes, de är mormoner. Men de lever i hemlighet som polygam familj ute i en förort till Salt Lake City och har lämnat mormonkyrkan och delvis det samhälle de är uppväxta i. Detta skapar en hel del hemlighetsmakeri, konflikter och problem.

Det som är intressant med serien är att få följa hur de försöker få vardagen och familjelivet att gå ihop. Inte lätt att vara en av tre fruar eller att som make räcka till så att alla fruarna är nöjda. För att inte tala om ekonomin med tre hus, tre fruar och sju barn. Alla husen ligger bredvid varandra och har en gemensam innergård. De är som en enda stor familj. Fruarna schemalägger vardagen och försöker dela rättvist på mannen. Vilket liv!

Har du inte sett serien kan jag rekommendera den. Väcker många tankar och funderingar. Serien är dessutom välgjord.

1 kommentar:

Kvartermästare Max Hobstig sa...

En av Stadens allra största döttrar återvände under lördagen till den stad som tidigare inte godtog henne på de villkor som idag är allmängiltiga i varje anständigt samhälle

Läs själv om den stora händelsen