fredag, juni 30, 2006

Svettig tågresa

Lämnade rikstinget redan en dag för tidigt och missar därmed rikstingsfesten. Kan ju hoppas att den är roligare än den var när det var riksting i Göteborg senast… Kanske finns det lite skvaller och mingelbilder på "bakom kulisserna" som jag kan kolla på sen. Anledningen till att jag åker hem tidigare är att jag ska vara toastmadame på min morbrors bröllop imorgon. Ser fram emot det.

På tåget hem var det säkert minst 30 grader i vagnen. Ingen ventilation alls. Trodde jag skulle rinna bort. Puh. Försökte lyssna på Radiosporten och matchen mellan Argentina och Tyskland med hjälp av mobilen. Men det sprakade så mycket – noll mottagning – så jag missade de sista 20 minuterna på andra halvlek, förlängningen och så straffavgörandet. Ska det vara så himla svårt att ordna så att det är bra täckning för mobiler på tågen?!?

Om ett par minuter börjar Italien –Ukraina. Forza gli azzuri!

Fler nederlag för partistyrelsen

Partistyrelsen fick vika sig ett antal gånger för rikstingets vilja. Bl a beslutade rikstinget att ställa sig bakom Jönköpingsbänkens yrkande om att stryka skrivningen om att införa skolk i betyget. Det krävdes votering, 142-128 till förmån för Jönköpingsbänken.

Jönköpingsbänken vann en viktig seger när man fick rikstingets stöd för att ”bortanför” ska ändras till ”bortom” :-)

Stefan Attefall, partistyrelseledamot och blivande riksdagsledamot från Jönköping, såg lite sur ut vid omröstningarna som förlorades och muttrade något om att ombudsmannen i Jönköping får göra tillägg och justeringar. Hm. Kan meddela att det kommer inte att ske.

Undrar om Sven-Gunnar Persson var trött i rikstingspresidiet? Han sa bl a att ett yrkande gällde förbättrat vindskydd. Det skulle vara vittnesskydd. En viss skillnad om man så säger…

Varför applåderar ombuden när partistyrelsen förlorar en omröstning? Skadeglädje?

Fler vill stryka skrivning om skolk i betyget

Även Västerbotten och Östergötland stödjer Jönköpingsbänkens förslag om att stryka skrivningarna om att skolk ska införas i betyget. Bra! Ska partistyrelsen åka på en ny förlust efter votering?

Breaking news: "Bakom kulisserna" är avslöjade!

Här på rikstinget finns det en blogg som bloggar "bakom kulisserna". Enligt säkra källor är personerna bakom denna blogg följande: Pontus Karlsson, Erik Sjöstedt, Robert Lisborg, Erik Nilsson och David Lisborg. Frågan är om även Hannah Ekeroos ingår i denna hemliga bloggklubb?

Ett tips inför kvällens fest - var på er vakt när ni ser dessa personer i er närhet med en kamera. Du kan hamna på bloggen!

Replikskifte

Nu har det varit ett litet replikskifte mellan Stefan Attefall och Ingvar Svensson. Lite smånyp här och var. Enligt källor låter det precis så här på riksdagens gruppmöten...

Debatt om hederlighet

Just nu debatteras rapporten "Ett hederligare Sverige". Från Jönköpings län vill vi inte att skolk ska skrivas in i betyget. Det kan finnas många orsaker till varför en elev skolkar och det är bättre att jobba med andra metoder för att motverka skolk. Varför sätta en "skolkstämpel" i betyget som följer eleven genom hela livet. Om en elev skolkar syns det ändå i betyget. Till min glädje hör jag att Örebrobänken stödjer vårt yrkande.

Ingvar Svensson sågade skrivningarna om KU i rapporten; texten skulle kunna vara skriven av en 25-öresjournalist, sa han. Han kände inte heller igen sig i skrivningarna om KU. Och han om någon borde väl veta hur det går till i KU. Han har suttit i KU i 11 år...

Stefan Attefall i talarstolen: "Det här känns som i riksdagen, det är lika glest i bänkarna." Häpp. Har ombuden gått för att fika?

Vet inte om jag hinner vara med om hela beslutsförfarandet på denna rapport, eftersom mitt tåg går kl.18.02

Intervju med JP

Just nu har tre av våra ombud från Jönköping intervjuats av Jönköpingsposten om deras intryck och förväntningar på rikstinget. Går nog att läsa i JP imorgon.
De som intervjuats är Carin Berggren, Anders Hulusjö och Simon Rundqvist.

Försöksvoteringar och rösträkning

Nu är rapporten om "En samlad storstadspolitik" antagen av rikstinget. Det krävdes några voteringar och behandlingen av yrkandena tog mycket längre tid än vad som var avsatt i programmet.

Patrik Vigren, ordförande i rikstingspresidiet, sa följande i samband med en försökvotering om trängselskatt som ledde till rösträkning: jag har aldrig haft fel, vi får väl se. Rösträkningen fick göras två gånger eftersom det var så jämnt. Utfallet blev att partistyrelsen vann omröstningen med siffrorna 147-140, vilket innebär att den mer negativa texten om trängselskatt står kvar i rapporten. Det är att beklaga. Efter att resultatet var avkunnat kunde inte Vigren låta bli att påpeka att han hade haft rätt från början.

Det kan löna sig att begära rösträkning eftersom rikstingspresidiet "dömer" till partistyrelsens fördel om det är jämnt i en försöksvotering.

Partistyrelsen åkte på en rejäl nesa när rikstinget beslutade med röstsiffrorna 166-114 att Kristdemokraterna inte ska förorda kommunala poliser.

Jönköpingsdistriktet fick bl a gehör för att man skulle skriva om texten om ändamålsenliga bostäder för äldre så att den även omfattar funktionshindrade. Gott!

Debatt om storstadspolitik

Just nu pågår debatten om "En samlad storstadspolitik". Den heta frågan verkar vara om partiet ska förorda kommunala poliser eller ej. Jönköpingsdistriktet står bakom partistyrelsens förslag om att införa en kommunal polisorganisation. Verkar vara ganska jämt och troligtvis blir det votering.

Lisbeth Rydefjärd har precis varit uppe i talarstolen och pläderat för att man ska avslå partistyrelsens förslag om att inrätta äldrevårdscentraler. Det är ett ganska märkligt förslag. Det är mycket bättre att man ser till att det finns geriatrisk kompetens inom primärvården. Varför ska man behöva gå till en speciell vårdcentral för att man blivit pensionär?
Lisbeth yrkade även att Jönköpingsdelegationens förslag om att införa sprutbytesprogram ska bifallas. Lär nog bli votering om detta.

Samtal om familjebildning

För min del blev det inget Liseberg igår, men väl många intressanta samtal med vänner som man träffar allt för sällan.

Jag hade ett intressant (och lite annorlunda) samtal med en ny bekantskap igårkväll. Denne unge man hade bilden klar för sig hur hans familjebildning skulle se ut; första barnet skulle vara en dotter och namnet hade han redan klart sedan många år tillbaka. Han hade t o m läst in sig på hur man bör gå tillväga om man vill ha en dotter. Bastubad var att rekommendera för den blivande pappan innan "försök" sker. Undrar om den kvinna som ska bli mor till hans barn är inne på samma linje?

torsdag, juni 29, 2006

Fyrverkeri på Parken!

Vem behöver pyroteknik när det blir målfyrverkeri på Parken? Härlig seger med 5-0 för Norrköping ikväll, men den botade tyvärr inte huvudvärken. Men så gott med Thordarsons två mål!
Nu ska jag iväg och träffa Hannah och Camilla på Liseberg. Om vi ska åka något? Det får vi se...

Vilar lite på hotellet inför...

kvällens besök på Liseberg med Hannah, Camilla m.fl. Valde att inte följa med dem ut och äta p g a att jag är ganska trött, ont i huvudet och så kan man ju faktiskt följa IFK Norrköping mot Väsby på nätet. I skrivande stund leder IFK med 1-0. Köpte med mig en kebab upp på rummet och det var nog den största kebab jag sett. Orkade knappt halva, men god var den!

Jakobs och min del av seminariet gick ganska hyfsat. Som de veteraner vi är inom ombudsmannakåren, delade vi med oss av praktiska tips och råd kring kampanjaktiviteter. Jakob hade med sig en liten anordning där man ska skjuta ner skylten med boll (se bild ovan). Flera av åhörarna fick chansen att kasta några bollar. En fick ner en skylt och det var Christina Doctare. Kastet var välriktat och hårt. Kanske symboliserar hennes taktik inför personvalskampanjen på Gotland?

Sportliknelser

Det är gångbart med sportliknelser när man vill åskådliggöra något. Hägglund håller sig till fotboll och Urban till simning. "Ända in i kaklet" som den där simtränaren sa. Undrar om Urban kommer ihåg namnet på "den där simtränaren"?

Bloggare på seminariet

Bakom mig på seminariet sitter två idoga bloggare; Niina och Sven-Gunnar. Du hittar deras bloggar här och här. Får se om det kommer några bloggningar från dem när de kommer till hotellet sen. Kanske något från seminariet?

Just nu trasslar Urban in sig i vårt förslag om begränsningsregel av reavinstskatten vid försäljning av fastighet...

Vässa argumenten

Är nu på seminariet "Vässa argumenten" där jag ska medverka efter bensträckaren vid 17-tiden. Partisekreteraren Urban Svensson tar första delen av seminariet och går igenom valfrågorna och hur man kan argumentera för att få gehör för vår politik. Han inledde seminariet med att säga: Jag tar av mig slipsen, för nu är det hårt arbete som gäller.

På plats...

... och Göran har talat. Det blev fotboll, värderingar och hederlighet och lite annat smått och gott. Ett bra tal som alltid. Du kan säkert läsa det på hemsidan inom kort. Visst har väl Hägglund blivit lite mer "fit"?

Till min besvikelse fungerade inte den trådlösa uppkopplingen inne i kongresshallen. Jag har köpt ett Telia homerun-kort och de lovade att det skulle fungera i kongresshallen. Falsk varudeklaration. Blir ju inte samma sak att sitta ute i foajén och skriva...

Finns nu också med på bild på "bakom kulisserna". Inte illa att redan göra entré där efter ett par timmar på rikstinget...

Nu ska jag snart medverka på ett seminarium. Fattar inte att jag kunde vara så dum att jag lovade att vara med på det. Man lär sig aldrig!

På väg till riksting

Nu kommer snart Åselotte Andersson förbi Tenhult och hämtar upp mig för vidare färd mot Göteborg. Nästa inlägg kommer från Rikstinget på Svenska Mässan i Göteborg. Vi hörs!

Bojkotta strippklubben i Jönköping!

Toppnyheten i dagens JönköpingsPosten är att det startat en strippklubb i Jönköping. (Kan tyvärr inte länka till någon artikel eftersom tidningen inte har någon nätupplaga.) Köp en Gorbys pirog eller Billys panpizza och sätt dig och titta på striptease - det är konceptet. Unket! Behovet av striptease är stort, enligt ägaren och det är bara att djupt beklaga. Vare sig det är manliga eller kvinnliga strippor så tycker jag att det är tragiskt att folk betalar för att se dem klä av sig. Vad är det för marknad egentligen? Strippklubbsägaren betonar att det är laglig verksamhet. Må så vara, men allt som inte är olagligt är ju för den skull inte okej.

Kan strippklubbsägaren garantera att det inte kommer att förekomma prostitution i samband med denna strippklubb? Att sexhandeln ökar i samband med mässor på Elmia är inte okänt och inte vore det väl otänkbart att kontakter för sexköp kommer att ske vid denna klubb?

Kalla mig moralist, men sensuell nakendans kallar jag porr och gränsen mellan att betala för att se detta och prostitution tycker jag är hårfin. I båda fallen utnyttjas en människas kropp.

Strippklubben får tacka för JP:s gratisreklam i form av en halvsida i tidningen med färgbilder och allt. JP skriver även tydligt vad klubben heter och var den ligger. Onödig information.

Bojkotta strippklubben i Jönköping!

Mer pyroteknik!

Följande går att läsa i dagens Folkbladet:
"I samband med superettanderbyt nere i Åtvidaberg 5 juni tände supportrarna från IFK Norrköping en hel del pyrotekniska pjäser. Det uppmärksammade Svenska Fotbollförbundets representant på plats och gjorde en anmälan. Nu har SvFF:s tävlingsutskott beslutat att IFK Norrköping får böta 10.000 kr."

1. Lite kul kommentar att representanten uppmärksammat att man använde pyroteknik. Ingen kunde undgå att se den blåsvarta röken som lade sig tjock som en dimma över Kopparvallen...
2. Tillåt pyroteknik! Det ger en härlig inramning på tifon och höjer stämningen på matcherna. Gärna lite "italienska bomber" också.

onsdag, juni 28, 2006

Bakom kulisserna...

Nu finns det en blogg som ska rapportera hur det är bakom kulisserna på rikstinget. Kan man förvänta sig några rejäla avslöjanden? Smaskigt skvaller? Hoppas kan man ju alltid. Kanske man kan få vara med på en bild på den bloggen:-) Håll utkik!

Imorgon bär det av till Göteborg för riksting. Givetvis kommer jag att blogga från rikstinget, om än inte bakom kulisserna.

Ingegerds husmorstips inför semestern

Ingegerd här på kansliet håller just nu på och "installerar" bevattningsanordningar på våra krukväxter. Denna bevattningsanordning består av en flaska, ett sugrör och bomullsgarn. Det är viktigt att bomullsgarnet sticks ner ordentligt i jorden i krukan. Genom denna snillrika anordning kommer våra blommor att överleva när vårt kansli är semesterstängt. Foto: Ewa

tisdag, juni 27, 2006

Cykelutflykt på Visingsö

Det har varit en trevlig dag på Visingsö och jag kommer att återvända. Vi hade hyfsat tur med vädret, lite disigt, småfuktig värme och lite duggregn. Det ordentliga regnet kom när vi gick på färjan tillbaka till fastlandet. Jag har fått mig en rejäl kulturupplevelse, motion och historielektion av Acko. Hon underströk att Arn bara är en fiktiv figur och att det var Magnus Ladulås som var på Näs:-) Tyvärr, fick vi aldrig se Håkan Mild. IFK Göteborg är på träningsläger på Visingsö. De spelar träningsmatch mot Tenhult på torsdag.

Här är några bilder från dagens utflykt till Visingsö:

Efter att vi hämtat ut våra cyklar tog vi oss en kort tur upp till Visingsborg där vi intog fika. Acko bjöd bl a på äggmackor och hembakta bullar. Extra plus för att hon tog med en Cola light till mig:-)

Hm. Undrar vad Irene tänker här? Tycker hon att Acko åt för många av de goda mackorna?

Vi cyklade på den södra delen av Visingsö. Här är vi på väg till Näs. Turen blev nog iallafall minst en mil. Acko har tagit täten.

Vid Kumlaby kyrka tog vi oss upp i tornet för att beundra den fina utsikten. Dock något disigt.. Vägen upp var trång och trappstegen höga. Kan rekommendera ett besök uppe i tornet.

Acko valde att stanna nere på marken och vakta våra väskor. Här tar hon bild på oss med sin mobil när vi står uppe i kyrktornet. Hur högt det är? 22 m.

Tack Acko & Irene för en trevlig dag på Visingsö!

Sommaravslutning på Visingsö

Den 5 juni kom det ett mejl med följande innehåll:

"VÄLKOMMEN till sommaravslutning !
Strax efter rikstinget stänger kansliet för ett par veckors ledighet och jag tänkte att vi skulle göra något extra dessförrinnan så vi är riktigt laddade inför valrörelsen.
Tisdag 27 juni avfärd fr kansliet 8.45 prick!
Kl 9.30 tar vi färjan över till Visingsö och sen väntar fika, cykeltur runt öns sevärdheter och så avslutar vi med lunch på någon av öns restauranger. Sen tar vi färjan tillbaka ca kl 14.30.
Se bara till att ni är klädda på lämpligt sätt beroende på hur vädret ser ut den dagen. Cykla ska vi!"


Så i dag ska jag åka till Visingsö för första gången. Ska bli kul. Men jag ska erkänna att cykeltur inte känns så vidare lockande när jag tittar ut - det regnar. Undrar var regnjackan är?

Återkommer med bilder från dagens begivenheter.

måndag, juni 26, 2006

Denne Guterstam

Jag kan ju lugnt påstå att Olof Guterstam inte är någon favoritmotståndare för mig. Han verkar vara ett spöke för IFK Norrköping. Än en gång är det han som ser till att BP vinner på Parken. Helt otroligt! Sen undrar man ju varför det ska vara så himla svårt för Norrköping att förvalta sina lägen? Har man12-1 i hörnor i första halvlek ska man göra mål!

Jag är tacksam för att Jingblad inte gör en "Lagerbäck" och är nöjd över att man vinner hörnstatistiken. Det ger ju inga poäng. Han är besviken och det med rätta!

Dagens förlust ska Väsby få sota för! För övrigt hoppas jag att Micke Andersson har ett par anfallare i bakfickan nu när transferfönstret öppnar på lördag!

Kan dock glädja mig över att Italien är vidare till kvartsfinal i VM.

Seger ikväll?

Om ungefär två timmar är det avspark på Idrottsparken mellan Norrköping och BP. Och jag kan inte följa matchen via datorn. Än mer nervöst. Minns förra årets match med en rysning. Usch, vill inte se samma utveckling av kvällens match som då och framförallt inte att Guterstam har lekstuga. Tyvärr saknas ju både Gallo och Thordarson ikväll, så tufft lär det nog bli.

Anledningen till att jag inte kan följa matchen är att vi har samling för våra rikstingsombud inför rikstinget som drar igång på torsdag. Jag får förlita mig på sms-rapporter från maken. Så om jag är mer disträ än vanligt så beror det på detta...

Om jag skulle ge mig på ett tips (med hjärtat) så blir det 2-1 till Norrköping. Mål av Laitinen och Svensson.

Min kandidatfolder har kommit

Nu har min personvalsfolder kommit. Känns lite ovant att se sig själv på foldern. Hade inte fixat att se mig själv på stora affischer...
I augusti börjar jag att dela ut foldern på gator och torg och givetvis hemma i Tenhult.

Sturesson ger ut kokbok?

Ni som följer Hannahs blogg kan läsa att unge herr Sturesson bjuder sin flickvän på kulinariska läckerheter dag efter dag. Pratade med honom om det och han sa att han övervägde att ge ut en kokbok. Väntar med spänning på den. I väntan på en kokbok i tryckt form kanske han kan starta en blogg där han lägger ut sina recept?

söndag, juni 25, 2006

Bröllopsdagar

Hela söndagen har jag ägnat mig åt att färdigställa ett litet bröllopshäfte inför Christer och Lins bröllop på lördag. Ett roligt pyssel. I en bröllopsbok som jag har finns alla bröllopsdagarna uppräknade med dess olika namn. För bröllopsdag 1-15 finns det ett eget namn, men därefter namnges bröllopsdagarna i femårsintervaller. Går det någon gräns där vid 15 år? Hur gick resonemanget när man namngav bröllopsdagarna? Har det hållit i 15 år ska det mycket till om det inte håller i fem år till eller ska man tolka det så att man inte är lika benägen att fira bröllopsdag efter 15 år?

Den 20-åriga bröllopsdagen heter att man firar porslinsbröllop. Är det dags att köpa ny servis då? Den man fick i bröllopspresent kanske det börjar saknas delar i...

Har man varit gift i 75 år firar man atombröllop. Mäktigt. Om jag och maken uppnår den aktningsvärda åldern 94 respektive 97 år kan det bli möjligt. I år har vi två år kvar till porslinsbröllop...

lördag, juni 24, 2006

Den tyska maskinen körde över de svenska pojkarna

I bilen hem från Mon lyssnade vi på Radiosporten och deras införsnack inför Matchen. Nu blev det ju inte så mycket match. Tyskarnas körde totalt över de svenska pojkarna i första halvlek. Det var som att se ett pojklag stå emot den tyska lagmaskinen som var som en tanksinvasion. Isaksson är väl den ende som kan lämna denna match med högt huvud. I halvtid sa jag till maken; ska Sverige ha en chans måste de få en billig straff. Det fick man och Larsson tog i för kung och fosterland och sköt upp bollen på läktaren. Då hämtade jag in boken från bilen.

Domaren bör få en rejäl bassning efter matchen. Man står inte och hånflinar en utvisad spelare rakt upp i ansiktet! Skäms!

En kväll som denna, kan man då få önska att tråk-Lagerbäck lämnar sin post. Det behövs lite nytänk om man inte är nöjd med att "bara" ta sig vidare från gruppspelet. Jag är definitivt inte nöjd!

Midsommar i Mon

I torsdags eftermiddag packade vi bilen och styrde kosan mot Mon i Sankt Annas skärgård för att fira midsommar tillsammans med svärmor och Uffe och barnens kusin Bettan. Här är några bilder från vårt midsommarfirande:

Det var ett visst bestyr att få upp tältet. IKEA:s beskrivningar framstår som otroligt detaljerade och fulländade jmf med den beskrivning som följde med tältet... Men upp kom det och vi hade gott om plats med 3 rum och "kök":-) Äldste sonen sov uppe hos farmor i stugan. Midsommarafton vaknade vi av en anka(?) som lät ljudligt utanför tältet.

Ett antal rundor skitgubbe blev det under dessa dagar.

Efter sillen och potatisen var det dans kring stången. Till höger om mitten av bilden syns Uffe och Bettan i ringdansen.

Bettan plockade sju blommor att lägga under kudden för att se vem hon skulle drömma om. Blommorna blev dock liggande i fönstret i stugan, så drömmannen får vänta:-)

Midsommarkvällen avslutades med ett dopp. Mitt första dopp för året och det var inte varmt. Yngste sonen avstod från att bada, agerade istället fotograf...

Efter två nätter i tält ville maken åka hem. Han tyckte det räckte med blåst och kalla nätter. Så på eftermiddagen for vi hem och kom lagom hem till avspark.

Till nästa midsommar sover vi i en stuga i Mon - den är redan bokad!

onsdag, juni 21, 2006

Förberedelser inför midsommar

I midsommar ska vi campa på Mons camping i sköna Sankt Anna. Svärmor och Uffe har hyrt en stuga där, så vi kommer att träffa dem och planera lite inför vår tripp till Paris senare i sommar. Den stora frågan är - sänder de Sveriges match mot Tyskland på campingen på midsommardagen?!?

Vi hade tänkt låna mina föräldrars tält, men inser att vi nog inte får med det och övrig packning i bilen. Ett nytt tält behövdes således införskaffas. Efter lite surfande och bläddrande i reklamblad gav vi oss ut på tältjakt. Och hittade ett som verkar ok till en hyfsad slant. Det ska finnas plats för 6-8 personer i det, så trängas behöver vi inte göra.


Vi passade även på att köpa en ny luftmadrass och ett par nya sovsäckar. Nu ska vi bara kolla om vi hittar vår luftmadrasspump... Hur har vi det med ficklampor? Måste kollas. Var hittar man ett smidigt och litet campingbord till billig peng? Måste komma ihåg att lägga kylklamparna i frysen när jag kommer hem.

Jag är ganska förtjust i att campa, maken är det inte. Men ett nytt tält kanske underlättar. Nu ska vi bara få upp det också:-)

tisdag, juni 20, 2006

Halvtid

En nervpärs ikväll igen. Jag menar givetvis Sverige-England. Halvtid just nu och jag kan inte låta bli att göra ett litet inlägg här. Är lite smått irriterad och inte bara med tanke på underläget i matchen.
Vad tänker Svt på egentligen när de låter Staffan Lindeborg kommentera Sveriges match?!? Han är totalt värdelös! Fel namn på spelare, ser inte vad som händer o s v. Låt Chris Härenstam kommentera istället! Sen är jag inte heller så förtjust i Glenn Strömberg som expert. Jag vill faktiskt inte ha en strategilektion var tredje minut. Det räcker med Rit-Ola före match, i halvtid och efter match. Suck! Vill man ha mer sånt kan man ju köpa Rit-Olas bok. Nej, när det är match vill jag bara se fotboll. Man har ju egna ögon att se med...

Vill gärna se snara byten i Sverige. In med Elmander istället för Larsson och Chippen istället för Jonsson. Larsson har inte riktigt kommit igång i VM än. Nu börjar andra halvlek.

...när ska folk lära sig att det inte heter halvlek när det är paus mellan halvlekarna?

måndag, juni 19, 2006

Bittert

Tänk att Norrköping aldrig kan vinna när SportExpressen visar en match med dem. Bitterheten är stor hemma på Ekevägen. För inte var 3-1 till Örebro ett resultat som speglade matchen. De har sån äcklig tur. Jodå, jag är subjektiv. Men nån måtta får det väl vara.

Tommy ska få sin biobiljett. Men gratulerar till vinsten gör jag inte. Och det tror jag att han förstår.

Kan berätta att jag supportat SGP med sms om matchutvecklingen. Trots att det gick som det gick. Det, om något, borde få honom att prioritera en dag i länet under valrörelsen. Eller?

Nya lokaler för Smålands Musik- och teater

Är du nyfiken på hur det går med processen för det nya huset för Smålands Musik- och teater, så kan du kolla på nyhetsbrevet som finns utlagt på Landstingsfastigheters hemsida.

Som ledamot i Landstingets Utbildnings- och kulturdelegation är det spännande att följa denna process och alla delar som är i den med arkitekttävling, namngivning, utformning o s v. Men inte minst det innehåll som detta hus ska fyllas med!

Toppmöte i Örebro

Ikväll lär det bli nervöst hemma i soffan på Ekevägen (har redan lätt magknip). Norrköping möter Örebro på konstgräset på Behrn Arena. Norrköping brukar ha svårt för Örebro. Skulle vara så gott med en seger ikväll. Seger och Norrköping är med i toppen. Matchen ska vi givetvis se på SportExpressen. Puh.

Precis som förra året så har jag och Tommy Wiberg på Kristdemokraten slagit vad om biobiljetter. Förloraren får köpa en biobiljett till vinnaren. Förra året blev det oavgjort i båda matcherna. Vem får en biobiljett efter kvällens match?

Till Paris igen

I lördagskväll bestämde vi oss för att göra en liten kort semestertripp i sommar trots allt. Från början hade vi tänkt vara hemma hela sommaren och kanske resa i jul istället. Men något ville vi ju ändå hitta på med de yngsta som inte är på festivaler och dylikt. En resa med lätt packning, var som helst. Så när vi hittade billiga flygbiljetter till Paris slog vi till. På Frankrikes nationaldag anländer vi. Och vi tar med oss svärmor och Uffe.

Håkan och jag var ju i Paris i januari och jag blev inte så där jätteförtjust i Paris då. Ska försöka ge det en ny chans.

lördag, juni 17, 2006

Med en bok på altanen...

Skönt med lite helgledighet och sol & värme. På förmiddagen skjutsade jag min dotter och hennes tre kompisar till Nyhem. Det var en upplevelse det. Man kunde riktigt ta på den förväntan som fanns hos dem och de var otroligt upptrissade. När skylten "Nyhem" dök upp uppstod ett sånt där unisont tjejtjut i bilen. Hm. Vet att tjejerna har planerat detta så länge och jag hoppas verkligen att de får jättekul. Vädret har de iallafall med sig.

Var tvungen att ta en sväng förbi A6 på vägen hem för en snabbt ärende på Stadium. På A6 var det knökat med folk. Fattar inte hur man tänker när man väljer att gå och shoppa när det är ljuvligt väder ute.

Väl hemma har jag latat med mig en bok på altanen. Skönt! Om ett par timmar är det dags för Italiens match mot USA. Givetvis är mina sympatier italienska!

fredag, juni 16, 2006

Ett gigantiskt pussel

Att lägga ett turnéschema för valrörelsen är som att lägga ett gigantiskt pussel. Men man har inget "lock" att titta på för att se hur motivet ska se ut. Det är en mängd faktorer och önskemål att ta hänsyn till. Och om vi har gjort rätt prioriteringar vet vi inte förrän på valdagen.

Nu är iallafall vårt turnéschema nästintill färdigpusslat. Det är bara ett par bitar till som ska läggas till. Sedan ska det fyllas med innehåll och aktiviteter.

Länge sen jag åt kalvdans...

Idag har jag och min kollega Ewa varit hos Radio Jönköping och fått information om hur de tänkt lägga upp sin valbevakning. Intressant. När vi kom dit var det någon vänlig lyssnare som hade bakat kalvdans till radiopersonalen och den fick vi smaka av. Väldigt gott! Det måste nog vara minst 15 år sedan jag åt kalvdans. Min mormor gjorde det när jag var yngre och det roliga var att kalvdansen vi fick på radion var serverad i sån form som mormor har...

JAAAA!!!!

Jag var helt slut efter Sveriges match igår. Det tar på krafterna att vara på helspänn i 93 minuter. Bolluschlingen ville ju inte in i mål. När Ljungberg satte sitt mål var det ett stort befriande JAAA!!! som ljöd på Ekevägen. Tror nog att det hördes ut på gatan för balkongdörren var öppen. Så underbart med detta mål! Och vilken härlig stämning på arenan. Det hade verkligen varit kul att stå där bland alla svenskar och jubla över segern.
Nu ser jag fram emot Englandsmatchen på tisdag. Tycker inte att England har övertygat i sina matcher. Men frågan är om Sverige vill vinna?

Efter slutsignalen, fick Lagerbäck en puss av Roland Andersson då? Såg nästan ut så på tv-bilden...

torsdag, juni 15, 2006

Partiledardebatt med snorkråkor

Vi tittade lite på partiledardebatten under förmiddagsfikat. TV-kameran zoomade in Lars Ohly när han koncentrerat satt och petade näsan länge och väl. Det han hittade i näsan knäppte han iväg med fingrarna. Hm. Ingen trevlig syn vid förmiddagsfikat...

onsdag, juni 14, 2006

Äntligen sommarlov

Idag var det så äntligen sommarlov även för våra yngsta barn. Skolavslutning i Kristine kyrka och betygsutdelning för äldste sonen som slutat 9:an. Han var påtagligt nöjd när han kom hem med betygskuvertet. Och det var jag med. Han har verkligen ansträngt sig den sista terminen trots att han var hur trött som helst på skolan. Nu är det ett välbehövligt sommarlov för honom och så gymnasiet. Minstingen har två år kvar i grundskolan.

Vi har firat skolavslutningen med tårta. Ikväll blir det tacos. Dock får vi nog äta tacos inne för regnet hänger i luften...

tisdag, juni 13, 2006

Usch för "vardagspaparazzis"

Har ni lagt märke till alla dessa "läsarbilder" som finns med i Expressen och Aftonbladet nu för tiden? Man t o m uppmanar folk att skicka in bilder på kändisar och olyckor genom att erbjuda en liten summa som belöning. Jag är inte alls förtjust i detta. Alla uppmanas mer eller mindre att gå runt och vara smygpaparazzis med sin mobilkamera/digitalkamera för att kunna tjäna en liten slant. Jag skulle skämmas om jag tog bilder på grannens hus som brann och sedan skickade in det till tidningen. Det är osmakligt. Är det ett sånt samhälle vi vill ha? Jag vill det iallafall inte.

måndag, juni 12, 2006

Äntligen ett målkalas på Parken!

Jag kunde ha gjort nästan allt för att ha varit på Parken ikväll och sett Norrköpings ljuvliga seger över Ljungskile med 4-1. Istället fick jag nöja mig med direktrapporteringen på Radio Östergötland här på kansliet (har suttit och skrivit ledare under matchens gång, inte alldeles lätt med koncentrationen). Kommentatorn var dock ingen höjdare; fel namn på målskyttar och samma tonläge hela tiden. Man fick förlita sig på publiken för att avgöra om det var målchans, mål eller vem som gjort mål. Men vad gör väl det en kväll som denna. Norrköping vann! Så gott! Vågade inte ens tro på seger före matchen. Norrköping brukar ju ha så svårt för Ljungskile.

Underbart att Eirik Dybendal äntligen gjorde mål och det två gånger om. Ser fram emot att läsa NT och Folkbladet imorgon. Kanske kan man se några av målen på Östnytt ikväll också.

När en tredjedel av serien är spelad har Norrköping gnetat sig upp på topp tre. Nu är det bara sex poäng upp till andraplatsen.

Nu ska jag ta bilen hem. Jag kommer att le hela vägen ut till Tenhult:-) Sen blir det Italien-Ghana. Och mina sympatier är givetvis italienska...

Ackos fina tår

Idag visade Acko glatt upp sina tår för mig på kansliet. Hon hade varit hos fotvårdsterapeuten och där hade hon fått tånaglarna målade. Numera finns det en fin rosa blomma på stortårna. Jättefint! Ta en titt om du får möjlighet till det!
Tyvärr har jag ingen kamera, annars hade jag givetvis tagit en bild på Ackos tår och lagt ut här...

Åter i tjänst

Åter på kansliet efter en veckas "ledighet". Och det finns tusen saker att ta tag i som måste vara klara före sommarledigheten. Var ska man börja?!? Kändes lite tungt att ge sig iväg hemifrån imorse. Jag hade gärna varit kvar hemma och slappat på altanen...

Man ska inte klaga på det vackra vädret och värmen, men inne på vårt kansli är det mer eller mindre bastuvärme. Luften står stilla. Puh! Skulle kunna tänka mig att utlokalisera kansliet till någon härlig altan...

Lunchen tänker jag äta på piren idag.

lördag, juni 10, 2006

Sol och trist inledning av VM

Vi (iallafall jag) har njutit till 100 procent av solen och värmen i dag. Har läst en underhållande bok och förhoppningvis fått lite färg.
Maken såg på Englands match, men jag valde boken i solen istället. Man vet ju aldrig hur länge det fina vädret håller i sig...

Så till Sveriges match. Som supporter till IFK Norrköping kan jag meddela att man känner igen sig. Fina chanser, men inga mål. Krampaktigt spel. Maken vill definitivt förpassa Anders (Charlie Chaplin) Svensson till bänken. Själv skulle jag uppskatta att slippa se och höra Rit-Ola och Pojhanen i VM-studion. Usch, för deras självklarheter och floskler! Äldste sonen skrattade gott när Pojhanen visslade för att visa hur illa Sverige spelat. Plus till Svt för Härenstam och Strömberg! Första kvarten av matchen hörde vi på radion i bilen och vem slår Edström&Granqvist? Vi brukar stänga av ljudet på tv:n och ha på radion istället när det är landskamp, men tyvärr är det fördröjning på tv-bilderna via parabol och då är det inte så kul att göra så...

Efter matchen gick jag ut på altanen för att skriva en debattartikel om ett nytt hus för teater-, musik,- och dansverksamhet i Jönköping. Skönare på altanen än inomhus! Det var 27 grader inomhus och 22 grader utomhus...

Dagen efter...

Idag tar vi det lugnt och bara njuter av solen och värmen. Det är trötta föräldrar hemma hos familjen Frisk. Själv somnade jag innan Fias vänner gått hem. Ett härligt gäng tjejer satt ute på altanen och hade det trevligt. Det tar på krafterna att fira en student. Nu dröjer det tre år till nästa...

Förutom sol och värme är det fotboll som gäller från kl.15. Maten blir lätt att ordna idag, rester från gårdagen och så jordgubbar med grädde som efterrätt.

Vår student är firad!

I vimlet på skolgården tillsammans med sina stolta föräldrar
En glad och hungrig student

Nu är vår lilla student firad och det blev en härlig dag i strålande solsken. Och maten räckte och blev över. Stort TACK till alla släktingar och vänner som bidrog till att göra denna dag så fin för Fia!

Eftersom vår kamera fortfarande är på reparation får vi hoppas på bilder från släkten på vår student. Här är två bilder som min pappa har tagit. Det svarta som syns uppe till höger på skylten är de dansskor som Fia hade när hon började på gymnasiet - utslitna med hål i.

fredag, juni 09, 2006

Sunt förnuft saknas hos oppositionen i Eskilstuna

Dessa dagar har jag inte hunnit med att följa nyhetsflödet så mycket. Hittade dock en artikel på expressen.se som fångade mitt intresse. Givetvis handlar det om fotboll.

I Eskilstuna vill socialdemokraterna flytta på en debatt p g a den krockar med Sveriges match mot Paraguay. Oppositionen vägrar. Otroligt märkligt! Jag kan lätt säga att jag för en gångs skull ställer mig på sossens sida. VM är vart fjärde år och det borde inte ha varit så svårt att flytta på denna debatt till en annan kväll. Inte vinner oppositionen några poäng på detta...

Jag kan erkänna att jag försöker styra så att våra sammanträden med VU och distriktsstyrelsen inte sammanfaller med kvällar då Norrköping spelar. Tror att det är bäst för alla parter så. Hur bra är det med en föredragande tjänsteman som har tankarna på ett helt annat håll?:-)

Imorgonkväll när de flesta gästerna har gått ser vi givetvis på Tyskland-Costa Rica. Givetvis håller jag på Tyskland. Gillar deras spelstil - tunga och maler ner sina motståndare. Eller vad säger du, Daniel?

torsdag, juni 08, 2006

Dagen före...

Trodde aldrig att dottern skulle krypa till sängs så att jag kunde färdigställa hennes studentskylt. Hoppas att hon kommer att tycka om den. Kortet är iallafall väldigt sött. Hon är 2,5 år på bilden.

Fia var nog lite pirrig när hon la sig. Hon ska upp redan kl.5 för att hinna göra sig iordning innan en av kompisarna hämtar henne 6.30 för den tradtionella champagnefrukosten.

Här hemma är allt under kontroll (tror jag) och imorgon återstår bara att fixa iordning i köket, förbereda tårta och sallader, torka av utemöblerna (igen!!!) och blåsa ballonger för glatta livet. Tack Ewa för leveransen av björkarna!

Ser fram emot morgondagen. Ska bli så kul att fira Fias student, för hon har verkligen kämpat dessa tre år.

Nu ska jag gå och lägga mig så att jag inte har stora påsar under ögonen imorgon. Lär ju finnas en del kameror framme under morgondagen:-)

Dottern gästar bloggen


Mamma dammar och jag passar på att skriva ett par rader innan studenten nalkas.
I huset pågår städning och rensning av det mesta.
Det är torsdag och imorgon smäller det. Det vi är mest nojjiga över är väl kanske hur huset/trädgården kommer se ut. Det är vad vi sysslat med de senaste dagarna.
Rensa ogräs, klippa, gräs, tvätta utemöblerna, damma hela huset, städa alla rum... det är hårt. Kanske är det hårdast att städa sitt eget rum, mor och far håller säkert med mig. Men det är inte varje dag man finner inspirationen till att städa.

Studenten är efterlängtad och jag hoppas morgondagen blir precis som jag, mamma och alla gäster förväntat sig.

Nu ska jag och mamma in och handla det sista.
-Sophia/Sofia

tisdag, juni 06, 2006

Recept på rabarberpaj

Frisks rabarberpaj (6-8 pers)

200 g margarin
3 dl havregryn
4 msk socker
3 dl vetemjöl
1-2 msk vaniljsocker

1 l rabarber
1 dl socker
1 msk potatismjöl

Gräddas på 225 grader i mitten av ugnen i 20 min.

Hur firas nationaldagen?

Undrar hur många det är som firar Sveriges nationaldag idag? Och hur firar man den? Om jag tittar på hur grannarna på vår gata har firat, så har gräsklipparna gått varma och högtryckstvättarna för fullt. En ledig dag för trädgårdspyssel med andra ord. Jodå, de som har flaggstång har flaggat.
Vi tog en sväng till A6 för att inhandla studentpresent och det var knökat på parkeringen. Precis som vilken lördag som helst.

För de flesta är nog denna dag, som 1 maj, en ledig dag. Inget man direkt firar. Annat är det med Midsommar...

Vi firade dock nationaldagen efter allt trädgårdspyssel med det svenskaste av svenskast - rabarberpaj! Och det fanns en liten flaggstång på köksbordet som yngste sonen gjort i slöjden för läääänge sedan...

När röken skingrades...

Orkade inte sätta mig vid datorn när vi kom hem strax före midnatt, så här kommer några intryck från gårdagens segermatch på Kopparvallen.

Matchen inleddes med ett härligt tifo från pekingklacken; flaggor, sång och massor av blåsvart rök. Snyggt! Nu saknas bara några rejäla italienska bomber också:-) Ganska kul att Åtvidabergsklacken kastade vita och blå band när spelarna kom in... Åtvidsklacken hördes f ö inte alls, trots att vi stod väldigt nära den. Däremot hördes pekingklacken hela tiden med sin sång. De som stod bakom oss var imponerade över reportoaren.

När Åtvidaberg gjorde sitt mål trodde jag att hemresan skulle bli otroligt tung och ösregnet gjorde ju inte saken bättre. Dyngsur och genomfrusen! Men vi fick jubla i regnet, två gånger om! Thordarsons mål var så ljuvligt. Trodde faktiskt inte att bolluschlingen ville in efter två ribbträffar.

Härligt att Laitinen är på gång. Nu väntar vi på att Dybendal ska göra mål också.

Jonssons dribbling fick hjärtat nästan att stanna. En målvakt ska inte dribbla av ett par anfallare. Tänk på supportrarnas hjärtan! Men snyggt var det när det lyckades.

Vem var det som tog limousine till matchen?

Man kan fråga sig varför det alltid ska ta sån himla tid att ta sig ut ur Åtvidaberg när man ska hem. En halvtimme i bilkö. När ska folk lära sig att det flyter på snabbare om man hjälps åt och kör efter "blixtlåsmetoden"?

Segern firades på Max i Linköping. Fortfarande två poäng upp till kvalplats. Norrköping hänger på. Gott!

måndag, juni 05, 2006

Östgötaderby

Nu tar vi paus från trädgårdspysslet och styr bilen mot Kopparvallen för att gå på Östgötaderby. Det är lite av en tradition att åka på dessa matcher. Alltid kul att vara där eftersom det är mycket folk och bra stämning. Dessutom är Kopparvallen en liten charmig arena.

Sen 2003 har lagen mötts sex gånger i Superettan, hälften har slutat oavgjort. Det är ofta jämna och tuffa matcher som kan sluta hur som helst. För Bönderna är det lite av årets match och man kämpar och sliter som om det vore en helt avgörande match i ett kvalspel...

Minns förra gången när vi var på Kopparvallen. Det var då Gallo gick sönder efter några minuter. Vill inte se något liknande ikväll.

Tippar att Norrköping vinner med 2-1. Målskyttar: Dybendal och Thordarson.

Vecka av studentförberedelser

Denna vecka är helt vikt för att dottern ska få en så fin student som möjligt. Och när vi tar emot dem som vill fira henne ska det ju självklart vara dukat till fest med fint både inne och ute. Gårdagen ägnades åt trädgårdspyssel och inoljning av altangolvet i solskenet. Även denna dag utlovar sol, så det får bli utepyssel i dag med. Jag ska ta en sväng till Plantagen och köpa blommor till krukorna på altanen och balkongen. Ska också hämta studentskylten.

Min vana trogen har jag gjort en lång lista med allt som ska vara klart tills på fredag och det är lika skönt varje gång som något kan strykas...

lördag, juni 03, 2006

På minuten med Hägglund

Åter i Jönköping, men inte i Tenhult. Bussen hem går inte förrän om en halvtimme. Men då kan man ju passa på att blogga och surfa lite, så att man inte behöver ta tid från familjen sen.

Turen hem i minibussen förgylldes av "På minuten" med partiledarna. Väldigt kul och Hägglund var verkligen outstanding. Missade du det kan du lyssna på det här. Kan varmt rekommenderas. Vi skrattade gott i bussen.

Tack till alla som jobbat med VIP-utbildningen. Den var väldigt bra, både matnyttig och inspirerande.

Annorlunda personvalsstrategi

Hörde följande på förmiddagens workshops om personvalsplanering och mediautspel:

Kandidaten: I vårt landsting är det långa avstånd för att komma till akuten och det har dött folk på vägen. Min tanke är att vi stoppar ner vår gruppledare (80 år) i en skrinda och springer med honom på kullerstensgatorna för att visa på detta problem.
Någon utbrister: Då dör en till!
Kandidaten svarar: Han är vid god vigör. Men då blir jag etta!

Hm. Jag lovar att inte använda mig av detta kampanjtips i Jönköping...

Workshops

Gårdagskvällen åt vi en god slottsbuffé och sällskapet vid bordet var trevligt. Nu väntar tre workshops. Intressant. Första workshopen handlar om debatteknik och hålls av Jonas Vikman.

fredag, juni 02, 2006

Avtackning

Just nu avtackas Ljunggren av Anders Andersson. En intressant omvärldsanalys. Och i valet mellan Glopen från Täby och den trötte gubben med belånad herrgård är inte valet svårt...

Ljunggren och bloggning

Han frågade om någon inte hade en blogg. Många händer upp i luften. På frågan om det fanns någon här som kunde blogga här och nu var det bara jag som svarade ja...
Han tyckte att det är bra att kunna blogga när man sitter på ett tråkigt möte... Och för att kunna tala om vad man pysslar med.

Att jag bloggat nu beror inte på att det är ett tråkigt föredrag. Tvärtom.

Leende jämförelse

Med ett stort leende och lite kraxande säger Ljunggren att det finns stora likheter mellan Vänsterpartiet och Kristdemokraterna.
- Det är ju ni som ligger bakom fyraprocentspärren...och har en bakgrund som gör att motståndare hugger på er...och tidigare gudomliga partiledare...

Stig-Björn törs inte slå vad

Inför valet 1998 och 2002 har Stig-Björn slagit vad om att Persson kommer att bilda regering efter valet. I år törs han inte det. "Jag är ju inte dum", som han sa. Han tror att valet kommer att avgöras när onsdagsrösterna är räknade och de resulterar i ett utjämningsmandat åt endera håll.
Hemska tanke, att gå i ovisshet mellan söndag och onsdag. Än värre om utjämningsmandatet skulle tillfalla något av partierna på vänsterkanten!

Förkyld Stig-Björn

Tycker lite synd om Stig-Björn som är ordentligt förkyld. Hans röst är otroligt hes och skrovlig och han virat en stor halsduk om halsen. Den åkte dock av efter en stund. I händelse av att rösten inte håller har han lovat oss att vi får hans manus på 25 sidor (!), ett tal med två bilagor. Rubriken är: Vad kommer att vara viktigt i valrörelsen.

För att hålla rösten dricker han ständigt vatten. Kan gissa att han måste på "porslinskonferens" direkt efter föredraget...

Snart dags för Stig-Björn

Nu är det snart dags för Stig-Björn Ljunggren. Alltid intressant att lyssna på. Men han har en liten olat och det är att hela tiden peta upp glasögonen. Ska försöka att inte börja räkna antalet gånger. Dessutom brukar han alltid torka sig i pannan när han föreläser...

Vi har haft ett mediapass och ett pass om Kristdemokraternas svagheter och styrkor. Inget av ämnena ska jag avhandla här. Dock är jag lite fundersam över Attefalls kommentar om att det finns ett parti som byter åsikt oftare än vissa av oss byter underkläder. Hm. Målande beskrivning, men jag hoppas att herr Attefall har en större tvätthög...

Frågestund med Hägglund

Nu är jag på plats i Haninge för VIP-utbildning för toppkandidater till landsting och kommuner. Vi är ca 180 personer här. Känns inspirerande inför det kommande valarbetet.

Just nu pågår en frågestund med Göran Hägglund. Han har (som vanligt) hållit ett bra och inspirerande anförande. Man kan sträcka på sig och vara stolt över honom. Han är tydlig och bra och hans tal sätter alltid människan i fokus.

I eftermiddag är det ett pass med Stig-Björn Ljunggren. Ska bli intressant att lyssna på honom.

torsdag, juni 01, 2006

Kämpaseger!

Så skönt! Så underbart! Norrköping gjorde det som jag inte trodde att de skulle mäkta med. De vann! Kan lova att det var nervöst sista 20 min. På rapporteringen såg det ut som kompakt tryck från Sundsvalls sida. Puh.

Nu tog Norrköping ett kliv uppåt i tabellen och har bara två poäng upp till kvalplatsen. Tyvärr hade både Örebro och Trelleborg äckligt flyt. Men det går att svälja en kväll som denna även om det bär emot.

Tror att maken får fortsätta med att klippa gräs när Norrköping spelar. Det blev ju seger!

Inget toppmöte

Har precis satt mig tillrätta vid datorn för att följa rysaren Sundsvall-Norrköping. Två lag med ambitioner och "kramp". Sundsvall har ännu inte gjort mål på hemmaplan och det vore så typiskt om nollan spräcks mot Norrköping. Att tro på tre poäng för Norrköping ikväll törs jag inte. Men det vore inte helt fel. Framförallt vill jag se rapporter om löpvilja och att man törs gå på mål.

Maken går ut och klipper gräset istället. Han tycker att det är för jobbigt att följa en match via datorn...

Bra service hos Hertz

När jag skulle hämta minibussen på Hertz insåg till min fasa att man stängde redan 17 och inte 18 som jag utgått från. Tror inte att jag har framtiden för mig som researrangör:-) Hm. Ringde journumret som satt på dörren och hamnade hos Lantmännens maskinjour:-) Ringde det andra numret och kom till en väldigt serviceinriktad kille på Hertz som åkte in och lämnade ut bilen till mig. Så snällt!
Men vilket stort schabrak det var! Mercedes Vito. Känner mig inte helt komfortabel när jag kör den.

EU:s strukturfonder - inte mitt stora intresse

Hemma igen efter seminarium och styrelsemöte med Regionförbundet. Temat på seminariet var EU:s strukturfonder. Jag kan erkänna att jag har ganska ringa kunskaper om dessa, mer på ett översiktligt plan. Och det är väl upp till mig att läsa in mig på ämnet (vilket dock inte ter sig så jättelockande). Men, en av dagens föreläsare utgick från att alla i salen hade gedigna kunskaper om dessa strukturfonder och dess olika program. Eftersom jag inte hade det kändes det som att han talade över huvudet på mig. Och det blir inte så intressant då. Mer intressant var föredraget om Toscanaregionen och hur de arbetar med internationalisering.

Nu ska jag åka in till Jönköping och hämta den minibuss som ska ta oss till Haninge och VIP-utbildning för toppkandidater till landsting och kommun imorgon.

Mot Eksjö

Idag styr jag färden mot Eksjö. På programmet står Regionförbundets seminarium om EU och strukturfonder på förmiddagen. Efter lunch sammanträder Regionstyrelsen och jag ska tjänstgöra istället för Lisbeth Rydefjärd.
Återkommer om det finns något intressant att rapportera om från dagens övningar.