torsdag, juli 03, 2008

Grillade tortillabröd med tonfisksallad

Sommartider, grilltider. Följande recept hittade jag i tidningen Buffé nr 5 2002. Gott men inte alldeles lätt att vända på grillen. Testa! Receptet är för 4 personer.

2 burkar tonfisk i vatten
1 liten rödlök
1 dl majonnäs
1 msk fransk senap (man kan ta lite mer)
2 msk finhackad röd paprika
salt, peppar
4 tortillabröd (för wraps)

1. Häll av tonfisken. Pressa ut så mycket vätska som möjligt. Skala och finhacka rödlöken. Finfördela tonfisken med en gaffel och blanda den väl med majonnäs, senap, rödlök och finhackad paprika. Smaka av med salt och peppar.
2. Fördela tonfisksalladen på 2 tortillabröd och bre ut den så att den täcker jämnt ut mot kanterna. Lägg på de två återstående tortillabröden. Pensla sidorna lätt med olja.
3. Grilla de fyllda tortillorna 3-4 minuter. Vänd dem efter halva tiden med en stekspade. Lägg över på en skärbräda.
4.Skär upp tonfisktortillorna i tårtbitar och servera tillsammans med en sallad.

Inga kommentarer: