måndag, oktober 19, 2009

Mardrömmen är över

Jag var helt slut när jag kom hem igår kväll. Både fysiskt och mentalt. Det var som om en enorm börda hade lyfts från mina axlar. Det gick lättare att andas. Hjärtat slog normala slag. Lättnad. Jag har sovit som ett tryggt litet barn inatt.

IFK Norrköping spelar i Superettan nästa år! Det är ju helt sjukt att man kan vara så lättad och glad över ytterligare ett år på fotbollens bakgård. Men jag är det.

Segern över Södra var så skön. 3 härliga och viktiga poäng som säkrade fortsatt spel i SE och så prestigen. Jag kan gå till jobbet idag. Utan att skämmas och behöva utstå spott och spe.

IFK borde ha gjort ett par mål till i första halvlek i solskenet på Parken. Man spelade ut Södra totalt. Firma Rönneklev-Bamberg på högerkanten hade lekstuga. Thordarson rev och slet.

Thordarsons andra varning var billig och domaren hade väl inte en av sina bästa dagar på jobbet. När Thordarson lämnade Parkens konstgräs (för sista gången?) hyllades han som den hjälte han är med stående ovationer. Jag fick svälja en klump i halsen. Jag är övertygad om att Thordarsons återkomst var det som fällde avgörandet. Med sin vinnarskalle och sitt slit förmådde han att lyfta hela laget. Tack Thordarson!

Slutet av andra halvlek blev en nervpärs och klockan gick på tok för sakta. Jag var rädd för att det skulle bli ytterligare en sån där match där IFK haft massor av chanser och att ett skitmål skulle trilla in på övertid. Tack och lov hände inte det. När slutsignalen äntligen ljöd tror jag att det var en kollektiv lättnad som skreks ut på Parken. Det kändes som att alla kunde andas ut. Andas lugnare igen. Mardrömmen är över. Kontraktet är säkrat.

Ja, jag är övertygad om att kontraktet är säkrat för den mikroskopiska teoretiska chansen att IFK ska behöva kvala sig kvar är just mikroskopisk. Sirius skulle behöva vinna med typ 17 mål över Syrianska som kämpar om en kvalplats till Allsvenskan. Låter det rimligt? Nej. IFK är klara för spela i SE nästa år.

Det vore gott om IFK kan avsluta den här mardrömssäsongen med en seger över Falkenberg.

2 kommentarer:

bloggare på icedaniel.se sa...

Märligt att Peking kämpade om kontrakt i superettan. Men bollen är ju rund runtom.

Mia sa...

Visst är det märkligt.