onsdag, juni 02, 2010

Kulturpolitik är kul!

Hemma igen efter två dagars studieresa tillsammans med UKD. Två dagar fyllda med kulturupplevelser, sol, god mat och många skratt.

Inte minst blev det många skratt igår när vi skulle ta oss från Trollhättan till Tjörn. Vi var några som åkte i en minibuss bakom Regionala utvecklingsdirektörens röda volvo. Den röda volvon var vår guide. Men vi tyckte att det var lite märkligt när den röda volvon svängde ut på landet, men tänkte att det kanske var en genväg och hängde på. När volvon svängde upp på en smal väg till ett hus upptäckte vi att det var fel volvo! Volvon svängde in på en gårdsplan, vi stannade och vände runt minibussen. Under tiden hade en tant klivit ur sin röda volvo. Vi vevade ner rutan och sa "Ni måste undra vad vi sysslar med?" var på hon sa lite förvånat "Ja". Men hon var så trevlig och glad och hjälpte oss på rätt väg igen. I bussen skrattade vi gott.

Vi har besökt Film i Väst, Nordiska Akvarellmuseet och Lödöse museum. På Nordiska Akvarellmuseet såg vi en fantastisk utställning av konstnären Andrew Wyeth. Väl värt ett besök! Vi har även haft sammanträde och behandlat ett antal projektansökningar samt diskuterat kulturplanearbetet.

Kulturpolitik är givande och ger näring för själen!

Inga kommentarer: