söndag, december 25, 2005

Dagens Sturesson

Hm. Jag undrar om det verkligen kan vara en slump att det blir bråk i Vetlanda samtidigt som Sturesson är hemma hos sina föräldrar? I dag rapporterar radio och text-tv om bråk i Vetlanda under julafton. Likadant var det i höstas när han var hemma i Vetlanda. En gång går att förklara, men två?

F ö fick jag ett sms från Andreas på julafton med ett klagomål angående det obefintliga snötäcket i Tenhult. Instämmer. När det är julafton ska det vara vitt ute. Nånstans blev det fel, snön kom juldagskvällen istället. Härligt!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag är faktiskt helt oskyldig till bråken även denna gång. Men det är en smula beklämmande. Vetlanda var "förr" den kommun som hade lägst brottslighet i landet i förhållande till invånarantalet. Minns en artikel i Expressen i ämnet som hade följande rubrik: "Vetlanda - Sveriges snällaste kommun, där endast kyrkan är full". Den minnesgode kommer säkert ihåg att Vetlanda vid den här tiden (i början av 90-talet) hade Sveriges kanske mest omtalade präst, Bengt Lidvall. I artikeln beskrevs ett antal faktorer som bidrog till den låga brottsligheten. Kyrkan var en av dessa faktorer och Bengt lyckades vid denna tid fylla sin kyrka söndag efter söndag på ett sätt som var otänktbart i nästan alla andra församlingar. Att han försökte gå på vattnet, en söndag red in på en åsna samt ordnade paketbröllop med bröllopsnatt i prästgården bidrog säkert till intresset. I kategorin "Värdelöst vetande" kan nämnas att Bengt son är den (ö)kände journalisten Johan T Lindvall.

/Sturesson