tisdag, december 20, 2005

Expressen fick krypa till korset

Så gentilt av Expressen att be Mikael Persbrandt om ursäkt för lögnaktiga artiklar och löpsedlar. En liten notis på nätet, pappersupplagan har jag inte sett än. På löpsedlarna i Jönköping finns det en liten rubrik längst ner om att man ber om ursäkt. Borde inte ursäkten också stått med stora rubriker på alla löpsedlar när lögnen gjorde det? Vad är egentligen en ursäkt av detta slag värd?

Ska det verkligen vara så att en tidning kan trycka vad som helst och sen haspla ur sig en liten ursäkt när det finns risk för polisanmälan? Ska det räcka med en ursäkt och i bästa fall lite skadestånd? Var finns den journalistiska hedern?

Har reagerat många gånger på att man i små små notiser långt ner på någon sida i tidningen inför en rättelse och liten ursäkt för felaktiga rubriker eller syftningar. Varför förtjänar inte rättelsen samma utrymme?

1 kommentar:

Anonym sa...

håller med helt och hållet. Först skrev man på löpsedlarna att michael jackson funnits livlös efter överdos. Tidningarna sålde jättebra för många trodde att han hade dött el. liknande. I upplagan dagen därefter stod en liiiiten notis på nätet att han mådde bra och att det bara var rykten. Som om de var den enda tidningen som inte skrev om ryktena som nyheter! Tsss