fredag, december 02, 2005

Flodvågskommissionens rapport

Flodvågskommissionens rapport var rak, tuff och befriande osvensk i sin kritik. Man talade tydligt om vad som brustit och vem som hade ansvar för det. Det mesta har redan sagts om denna rapport, men jag dristar mig ändå till ett par kommentarer:
  • Jag förstår fortfarande inte hur man som minister eller hög tjänsteman kan skylla på att man inte hade tillgänglig information om katastrofen. Att man inte insåg vidden av tsunamin. Ofattbart. Lyssnar inte dessa människor på radio, ser på tv eller har tillgång till Internet? För de flesta i landet var det ganska tydligt på annandagen att det inträffat en katastrof där många människor drabbats...
  • Göran Perssons ursäkt i riksdagen igår betydde ingenting, för på presskonferensen efteråt skyllde han som vanligt ifrån sig. Lågt!
  • Ministrar kan få lämna sina poster p g a lägenhetsaffärer, kärleksförhållanden och tobleroneköp på statens kreditkort. Händelser och ageranden som inte drabbar någon annan person. Men när det verkligen gäller, när man som minister har misskött sitt uppdrag fundamentalt och det drabbar tredje person som hanteringen av tsunamikatastrofen gjorde. Ja, då fortsätter man som om ingenting har hänt. Ytterst märkligt.

Inga kommentarer: