onsdag, december 28, 2005

Tack, Anders!

Det är med lite sorg i hjärtat som jag läser att Anders Wettergren inte ska läsa vädret i radio längre. Som östgöte i förskringen värmde det att få höraWettergren läsa vädret på härlig östgötska. Men nu är det slut med det. Hans röst är inte radiomässig, har man nu kommit fram till efter typ 10 år. Och då frågar jag mig, vad är det för fel på östgötska i radion?!? SMHI är ju faktiskt lokaliserat i Norrköping...

Lyssna på Wettergrens sista sändning här. Hoppas att vi kan få se dig i Östnytt fler gånger. För har man en norska på TV4, kan man gott och väl ha en östgöte i Svt.

2 kommentarer:

Fredrik sa...

Tror inte det var dialekten utan att han staka sig ibland oc hmöjligen brist på tydlighet ibland.

eventuellt hade de ett visst antal de ansåg sig ha råd med och han hamna utanför. Bernt Möller hamna också utanför.

Eventuellt kan Anders mycket ljusa röst ha påverkat lite grann också.
Min vilda gissning är att han låter en aning feminin? Kan det ha påverkat månne i konkurrensen med de mer manliga medtävlande? André Franke fick ju vara kvar fast ha nuttalar så märkligt ibland.

Vi kan tycka om Anders som medmänniska men i konkurrens med de andra möjliga så bedömdes de vara tydligare i sin läsning.

Fredrik.

Mia sa...

Är det inte lite märkligt att man efter typ 10 år upptäcker att hans röst inte är "radiomässig"?
Och om jag inte läst fel så var det en östgöte och en skåning som inte får fortsätta läsa vädret. Därav misstänker jag att dialekten spelat viss roll.

Jag tycker att det ska vara fler personligheter i radion och då får man ha feminin röst som man och staka sig ibland. I annat fall kan man ju låta en datorröst läsa vädret...