tisdag, januari 24, 2006

84 dagar kvar

Idag är det 84 dagar kvar till premiären av Superettan. Som jag längtar. I premären möter IFK Norrköping Assyriska uppe i Södertälje. Ja, inte är det vädret som gör att det suger i fotbollstarmen för ute är det -6 och mulet. Nej, den person som bidrar till att kittla fotbollstarmen är Göran Åberg, även känd som ThePro, som dagligen skriver på Norrköpings forum på Svenskafans under rubriken "Jakten på Allsvenskan". Där får vi fotbollstörstande supportrar reflektioner och intervjuer med spelare och tränare. Något som det är skralt med i NT och Folkbladet. Vad pysslar de lokala sportredaktionerna med? Vi vill ju veta "allt" om IFK:s förberedelser inför säsongen. Den säsong som ska leda till att IFK äntligen får spela i Allsvenskan igen.
En stor eloge till Åberg! Jag niger djupt av tacksamhet. Tänk om Åberg kunde följa med IFK på deras träningsläger i mars och blogga lite därifrån. Det vore guld för oss övriga supportrar...

Kan inte se första träningsmatchen, så för min del dröjer det ända tills den 18 februari innan jag kan se IFK igen och då bär det av till Borås för träningsmatch mot Elfsborg. Är lite nyfiken på att se "nya" IFK spela under Jingblads ledning.

Inga kommentarer: