torsdag, januari 26, 2006

Bli inte gravid om du spelar pingis i Trelleborgs BTK

Man kan ju gratulera till en graviditet på olika sätt. Trelleborgs BTK:s "gratulationer" står dock i en klass för sig - de sparkar sin bordtennisstjärna Li Fen som är gravid och vill ta ett uppehåll under graviditeten. Förståelsen från klubben är noll. Ledaren Inge Augustsson säger t o m:
- Förgäves har jag försökt informera om att kinesiska kvinnor kan stå böjda och jobba på risfälten fram till åttonde månaden.
??? Fördomsfull? Vilken planet lever karln på? Om Fen varit svensk då och inte kunnat spela p g a graviditet? Har han själv någon gång varit gravid och mått dåligt? Nej. Klubben menar att det är ett kontraktsbrott som nu skett. Undrar om det står i hennes kontrakt att hon inte får bli gravid eller göra ett speluppehåll under graviditeten? Hennes klubbkompis (och dotter till Augustsson) menar att hon svikit "hela Sverige" genom att bli gravid. Man baxnar!

Antar att idrottsstjärnor kanske inte har något kollektivavtal, men är det verkligen lagligt att sparka någon som är gravid enbart p g a att graviditeten förhindrar den anställde att utföra sitt jobb?

Det börjar bli trångt i skamvrån. Trelleborgs BTK med Augustsson i spetsen hör definitivt hemma där.

Inga kommentarer: