söndag, januari 22, 2006

Trevligt firande av Maria

Det var en trevlig födelsedagsfest för Maria Larsson igår. Festen hölls på Köket i Gnosjö och släkt och vänner hade kommit för att gratulera henne. Vi bjöds på en väldigt god buffé och stämningen var hög.

Maria fick, iförd hv-tröja och hjälm, sjunga håå vee-låten och eftersom Maria inte gillar att sjunga själv offentligt så hjälpte vi till lite. Nu när hindret att sjunga inför andra är taget kanske vi bör tipsa HV om att hon kan sjunga nationalsången vid någon hemmamatch? Det räckte inte med att sjunga håå vee-låten för hennes del, utan sen blev det Internationalen. Men där tyckte jag inte hon klämde i lika mycket...

Maria har en musicerande släkt och vi bjöds bl a på Beethovens 9:onde symfoni med en specialskriven text för Maria. Maria fick hålla i taktpinnen och dirigera musikanterna, men där krävs det mer övning från Marias sida.

Vi bjöds på många anekdoter om Maria och det var flera som tog upp hennes bristande lokalsinne. Något som jag själv haft erfarenhet av när vi varit ute och kampanjat. För att nämna ett exempel så glömde Maria bort var hon ställt bilen när vi var på Eksjö marknad en gång...

Vet inte om det är ett litet ålderstecken, men Maria fick en motorcykel i födelsedagspresent och inför oss alla lovade hon att lära sig köra MC och bjuda maken på en tur.

Från kristdemokraterna i länet uppvaktades hon med något som kan ge njutning för så väl kropp som själ - chokladpraliner, nymalt kaffe och presentkort på spa. En av chokladpralinerna var en hv-pralin!

Inga kommentarer: