måndag, januari 09, 2006

Commander in chief

Har precis tittat på de två första avsnitten i serien "Commander in chief" och det kommer att bli en ny favoritserie för mig. Bra skådespelare och bra story. Ska villigt erkännas att jag är lite svag för tv-serier med politiska förtecken och denna serie utlovar en hel del politiskt rävspel. Kul med en serie som handlar om att USA får sin första kvinnliga president - Mackenzie Allen - politiskt obunden. En strategisk och tuff kvinna som vågar ta beslut och inte backar för att utöva makt. Dessutom är hon trebarnsmor. Geena Davis spelar rollen som president bra (även om jag tycker att hon ser en aningens lyft ut i ansiktet). Gillade speciellt scenen där presidenten kallat in Nigeras ambassadör för att prata om frigivningen av en kvinna som riskerades att stenas till döds eftersom hon fått barn utom äktenskapet. Precis innan dörren öppnas säger ambassadören att det är otänkbart att USA skulle agera för att frige kvinnan. Dörren öppnas och där sitter alla generaler och presidenten frågar vad ambassadören sa. Han svalde tungt. En av generalerna ombes att redogöra för hur en fritagning ska gå till. Varefter ambassadören lovar att prata med sin regering. Kvinnan friges. Maktspråk!

Hur lätt är det att "bara" bli "first gentlemen" när man förväntat sig att bli stabschef åt sin fru som är president? Ganska roliga scener med alla bestyr som maken ska sätta sig in i som "first gentlemen". Och för att inte tala om det rosa rummet som är hans nu.

Finns det något man kan klaga på så är det när det blir lite för mycket amerikanskt storsvulstigt med fioler och sånt. Blir lite väl för mig. Men det går att svälja om fortsättningen är minst lika bra som de första avsnitten.

Missade du de första avsnitten går de i repris på onsdagkväll (sent). Nästa avsnitt är på måndag 20.00. Tjejer, bänka er!

Inga kommentarer: