lördag, mars 25, 2006

Surt, sa räven

Moderaterna är visst lite sura på oss kristdemokrater för att vi vill avskaffa fastighetsskatten. Vad är man sur över? Att de själva inte klurat ut en sån bra lösning eller passar inte slopandet av fastighetsskatten de "nya moderaterna"? Är man rädd för att tappa väljare till Kristdemokraterna?

Att Alliansen framstår som splittrad i denna fråga är inte Kristdemokraternas fel. Vi har drivit denna fråga länge och inte satt upp något blött finger i luften. Fastighetsskatten så som den är utformad i dag är helt felkonstruerad. Och allt fler inser det. Man kan inte lappa och laga på en felaktigt utformad skatt som gör så att människor inte har råd att bo kvar i sitt hus. Det enda rimliga är givetvis att fastighetsskatten slopas. Vill Alliansen framstå som enad i denna fråga så är det ju bara för de tre övriga partierna att ansluta sig till Kristdemokraternas linje.

Läs mer om Kristdemokraternas förslag här.

2 kommentarer:

Max Hobstig sa...

Hur kommer det sig att du som bor i Tenhult håller på IFK Norrköping?
Tja, man har väl rätt att undra. Själv tillhör jag Bajen fans och det är inte självförvållat. Det var den där förfärliga Stefan Attefall som lurade mig. Om du stöter på honom så kan du hälsa honom och fråga vem jag skall rösta på i kommunal- och landstingsvalet.

Mia sa...

Don Quijote// Eftersom jag är uppväxt i Finspång så är det tämligen naturligt att jag håller på IFK. Som flicklagsspelare i Sonstorps IK åkte vi in och tittade på IFK någon gång per år. Och sen var det ofta någon IFK-spelare som delade ut "medaljer" på årsavslutningarna.

Skulle Attefall hålla på Bajen? Har jag aldrig hört. Vi kanske får överväga om han kan vara toppkandidat för oss i länet...

Vem du ska rösta på i kommunvalet? Ja, bor du i Jönköping så sätt ditt kryss på Acko. Och i landstingsvalet får du gärna kryssa mig:-)