torsdag, mars 02, 2006

Ulvskog värnar om polisens resurser

Igår hölls det etikseminarium med medarbetarna i sossarnas borg på Sveavägen. Men vad är det vi får höra när Ulvskog kommer ut och möter media? Jo, sossarna har minsann också drabbats av osmakliga angrepp. Och man har letat fram bilder som visas. Men Ulvskog är sååå storsint att hon avstår från att polisanmäla dessa övertramp eftersom det är bättre att polisen jagar bovar. Såååå gentilt. Hon behöver inte svara på journalisternas fråga om moderaternas anmälan är ett slöseri med polisens resurser. Det är tydligt ändå.

Det är dock en stor skillnad mellan de övertramp som Ulvskog hänvisar till och de som Reinfeldt utsattes för nyligen. M-angreppen skedde öppet och med en tydlig avsändare, medan Reinfeldt förtalades anonymt av en mejlande tjänsteman på sossarnas högkvarter och av en anonymt bloggande SSU-ombudsman.

Nu är det inte alls så att jag försvarar övertramp av dylika slag utan vill ha en rak och ärlig politisk debatt. Och visst får karikatyrer användas i den politiska debatten, men man måste ha en känsla för var gränserna går. Det är bara larvigt av Ulvskog att mena att valarbetare kanske skräms från att delta aktivt i valdebatten efter att denna affär avslöjades. Det säger en del om vilket klimat som råder inom socialdemokratin när makten är hotad.

Socialdemokraterna hade nog klarat denna skandal bättre om Ulvskog stannat kvar på Teneriffa. Hennes uttalanden efter skandalen visar på att hon inte förstått allvaret i det hela. Istället för att ta ansvar för att man har gjort övertramp skyller hon som vanligt ifrån sig. Ulvskog är socialdemokratins egen Bagdad Bob.

Inga kommentarer: