torsdag, november 13, 2008

Många tal, presidentval och karikatyrer

Idag har AER:s Generalförsamling sammanträtt. Generalförsamlingens öppningscermoni var lite tradig med tal av sju personer. Det är inte lätt att hålla intresset uppe hela tiden. Inte underlättade det att salen var otroligt varm och luften torr. Det gick åt mycket vatten!

Delar av Jönköpingsbänken

Huvudnumret var val av ny president. Det blev en lååång och omständlig procedur. Inte alls vad man är van vid hemifrån. Det fanns tre kandidater, två kvinnor och en man. Den manlige kandidaten bedrev en rejäl personvalskampanj med en stor stab, upptryckt material och inhyrd professionell karikatyrtecknare. Återkommer till karikatyren senare.

Varje kandidat fick ge sin avsiktsförklaring under 7 minuter samt svara på några frågor från auditoriet. Noterade att ingen av dem höll tiden. En av kandidaterna fick mötesordföranden avbryta. Den manlige kandidaten hade en oväntad inledning när han skulle tala, han började med att dela ut blommor till sina kvinnliga medtävlare.
Det krävdes två valomgångar för att utse en ny president. Det märkliga var att under tiden rösterna räknades avstannade all verksamhet, varpå hela tidschemat sprack totalt. Varför inte ha särskilda rösträknare? Ny president för AER är fransyskan Michéle Sabban.

Inom AER verkar det inte löna sig att köra en personvalskampanj, för den ende som gjorde det fick minst antal röster…

Vi har tagit ett ”family photo” d v s alla närvarande vid Generalförsamlingen samlade ihop sig för att rymmas på foto. För mig blev det en ny innebörd av begreppet ”familjefoto”;-) Ska bli kul att se den bilden sen.

Så till karikatyren. Det var många som ville bli avtecknade och kön var lång. Självklart passade jag på att bli avtecknad. Det var med viss bävan som jag slog mig ner i stolen framför tecknaren. Vad skulle han lyfta fram för kännetecken?

Konstaterar att han tycker att jag har runda kinder och sorgsna ögon.

Tecknaren heter Stefan Popa och finns med i Guinness rekordbok. Han var otroligt snabb. Ett par minuter per person, sen var man förevigad.

Om någon timma är det dags för middag.

1 kommentar:

Anonym sa...

,,,,, o en söt pussmun!!!!!