onsdag, november 12, 2008

På AER-möte i Tampere

Befinner mig i Tampere, Finland, på AER:s Generalförsamling. Jag har fått förmånen att följa med Jönköpingsdelegationen som observatör. Idag har det varit ”byråmöte” och ska jag vara ärlig var det inte alldeles lätt att hänga med i svängarna om man inte varit med förut. Men samtalen senare på kvällen med personer som varit med i AER under många år visade att de inte heller var helt säkra på var diskussionen landat. Ska bli intressant att läsa protokollet senare...

Det finns många starka personligheter i AER. En intressant dag med många nya intryck.

Kvällen avslutades med mingel i det vackra stadshuset i Tampere. Borgmästaren hälsade oss välkomna under den stora vackra kristallkronan. Någon sådan vacker representationsbyggnad har vi inte i Jönköping… Det blev en trevlig kväll och möjlighet att samtala med nya bekantskaper. Engelskan är lite ringrostig, men med lite övning kommer de rätta orden i rätt följd;-)

Imorgon är det själva Generalförsamlingen och det ska ske val av ny president för AER. Det finns tre kandidater och valproceduren är inte alldeles klar. Ska bli intressant att följa valet. Kampanjen pågår för fullt. Återkommer med rapport imorgon.

Inga kommentarer: