måndag, november 17, 2008

Politikercafé på Råslätt

Kristdemokraterna i Jönköpings kommun har skaffat en föreningslokal på Råslätt. Varje måndagseftermiddag hålls "politikercafé" och då finns lokalpolitiker där för att samtala om stort som smått. Alla är välkomna. Ett bra initiativ!

Idag var jag och kommunalrådet Acko Ankarberg Johansson där. Det blev ett givande och intressant möte. Ca 30 personer kom dit varav majoriteten talade arabiska och/eller assyriska. Lärorikt att sitta i en samling och inte förstå ett enda ord av den livliga diskussionen som pågick. Alla var otroligt engagerade och ville vara med och påverka. Precis som det ska vara. Just möten mellan människor är ju centrala i en vital demokrati och då behövs mötesplatser för samtal. En kopp kaffe och en god kaka har sin givna plats och skapar en trevlig atmosfär. Kristdemokraternas lokal är ett bra exempel på en sådan mötesplats.

Acko och jag fick med oss ett antal synpunkter, frågor och goda idéer. Nu gäller det att ta vara på dessa och återkoppla med svar på frågor som ställdes.

Inga kommentarer: