fredag, september 16, 2005

Fp vill att lärare ska bli spioner

Folkpartiet fortsätter i full fart framåt på kontroll- och förbudslinjen. Nu är det lärarna i Stockholm som ska informera SÄPO om muslimska skolelever som visar sympatier för terrorister. Lärarna ska bli spioner på bästa Stasimaner. Allt för den goda sakens skull. Man baxnar. Det är inte lärarnas uppgift att agera spioner och kartlägga ungdomars åsikter för rapport till SÄPO. Vilken är nästa grupp som ska kontrolleras?
Det är dags att höja ett varningens finger för Folkpartiets nya linje. Den frihetliga och socialliberala politiken har ersatts av hårdare tag, förbud och kontroll. En politik som jag inte vill ska få utrymme i den borgerliga alliansen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Olyckligt utspel av Fp. Man hoppas ju att lärarna redan har såpass mycket civilkurage att de rapporter in misstankar om potentiella terrorister till vår säkerhetspolis. Risken med Fps utspel är ju att debatten som nu kommer skapar osäkerhet bland lärarkåren om det är rätt eller fel att göra sin medborgeliga plikt.

josephzohn sa...

Fp:s hela nya rasistiska politik, som lanserades inför förra valet, skapar och har skapat en enorm osäkerhet och tyvärr då inte bara bland lärare.
Tycker att bloggaren Jinge är helt rätt ute när han har döpt Folkpartiet med Leijonborg, Björklund, Rojas i spetsen till Loppcirkusen.
Det kliar på hela kroppen så fort någon från den zirkusen uttalar sig!

Mia sa...

Det jag ogillar mest är att man använder sig av integrerade invandrare för att lansera sina "hårdare tag" för invandrare. På så sätt är det svårt att beskylla Folkpartiet att fiska i grumligt vatten, vilket jag tycker är uppenbart att man gör.

Tyvärr verkar ju deras nya invandrarpolitik gå hem i stugorna.
Den politik som Ny Demokrati stod för och som kritiserades hårt av Bengt Westerberg har Fp nu anammat och mer därtill. Jag tycker att det är skrämmande.

josephzohn sa...

Låter bra att du tycker som du gör. Vi får hoppas att dina åsikter hörs vida omkring under erat "kick-off" om helgen. Hittills har jag inte märkt något avståndstagande till Loppzirkusens "grumliga politik" från ditt parti??
Tycker nog att han Hägglund mest fikar och håller med zirkusdirektören!!