torsdag, september 01, 2005

Färdiglagat, ja tack.

Tidningen Metro presenterar i dag en undersökning gjord av AC Nielsen som visar att svenskarna äter mest färdiglagad mat i Europa. Vi gillar med andra ord att köpa frysta färdigrätter, men även frysta råvaror. Tidsbrist? Bekvämlighet?

Man kan ju fråga sig hur detta konsumtionsmönster hänger ihop med alla matlagningsprogram på tv, färgglada mattidningar och försäljningen av kokböcker? Färdiglagad mat i veckorna och gourmetmat i helgerna?

3 kommentarer:

Magnus sa...

För min del är det lat het! inge kul att laga mat till sig själv... framförallt inte att diska! :)

tar mig friheten att länka hit från min blogg....
http://westerstrand.blogspot.com

Mia sa...

Visst är det bekvämt att snabbt kunna slänga in en låda i micron eller snabbt steka upp frysta köttbullar och koka lite makaroner.Mina barn låter alltid som om de var svältande och inte fått mat på flera dagar när de är hungriga och vi kommer hem från jobbet.

Magnus, vilken är den favorit bland de färdiglagade maträtterna i frysdisken?
Min favorit (om det bara är jag själv som ska äta) är Findus Feeling Great Kyckling i Sweet chilisås.Annars är det frysta kycklingfiléer som tillagas på olika sätt beroende på humör och smak...

Magnus sa...

Jag får nog bilda två kategorier där, snabb mat och snabb snabb mat! :) jag äter inte just långsam mat längre då det inte lags åt flera.

Snabb mat tror jag nog också det är kyckling, men riset kan ta lite lång tid... en annan är vitaböner och bacon!

Snabb snabb mat är nog felix frys pitza... inte värdens nyttigaste, men inte värdens onyttigaste heller! :)