söndag, februari 15, 2009

7 mål på Parken

Hemma igen och så där trött som man blir efter att ha stått ute och frusit i några timmar. Är fortfarande lite småfrusen.

Vi bestämde oss alltså för att åka till Norrköping för att se IFK:s träningsmatcher, trots att termometern hemma i Tenhult visade på -14 när vi satte oss i bilen i morse. Långkalsonger, vantar, fleecetröjor skulle hjälpa oss att hålla värmen. Hm. Men vad gör man när fotbollsabstinensen gör sig gällande?!?

Strålande solsken och -6 när vi kom fram. Förväntningarna var inte så höga. Det var ju första träningsmatchen och A-truppen var uppdelad i två lag och kompletterad med juniorer. Det skulle bara bli kul att se spelarna igen. Men det blev ganska trevligt ändå. Iallfall första matchen mot Motala. Laget visade harmoni och spelglädje. Vi fick se 5 mål från IFK och Russel nätade två gånger om. Det hade kunnat bli fler mål. Viktor kommer bättre till sin rätt på mittfältet. En ny positiv bekantskap var unge Lindvall som gjorde bra ifrån sig på mittfältet. Spelade vårdat och lugnt och om jag inte såg helt fel spelade han fram till två mål. Arres mål var en riktig rökare.

Varför finns det aldrig te att köpa för att värma sig vid matcherna?!?

Tråkigt att så många väljer att stå utanför stängslet och snåltitta istället för att stödja klubben med 40 kronor per match.

Mellan matcherna gjorde vi en snabbvisit hos svärfar för att värma oss lite. Hur gör man för att inte frysa om fötterna?!? Mina tår var som frusna prinskorvar trots dubbla strumpor och fodrade kängor.

Det var lite "varmare" när andra matchen drog igång, bara ett par minusgrader och grått. Flera av spelarna var lite macho och spelade utan underställ. Huttrade bara jag såg deras bara ben. Brr. Andra matchen var ingen rolig tillställning. I den här matchen var det fler ungdomar som spelade. Första halvlek var okej och IFK gjorde två mål. Ungtupparna visade kvicka ben, men vägde lite lätt i närkamperna. Smedby hade väl inte en enda chans i första halvlek. Andra halvlek var usel och en trist föreställning. Stod bara och väntade på att domaren skulle blåsa av så att jag skulle få sätta mig i bilen och tina upp mina prinskorvar till tår. Utropstecknet i den andra matchen var unge mittbacken Andreas Hadenius. Lugn och stabil och gjorde väl inte ett enda misstag. En annan intressant spelare var unge anfallaren Sebastian Francisco som presenterade sig med att göra mål.

Nu ska man ju inte dra för stora växlar på dessa två matcher, men det är så viktigt att laget har harmoni och spelglädje. Uppträder som ett lag. Får lite självförtroende. Tyckte mig se det idag.

Inga kommentarer: