måndag, februari 09, 2009

Närradio med Irene


Nu testar vi med liveblogg. Vi spelar in ett program om energiöverenskommelsen.återkommer med låtlistan

3 kommentarer:

Mats Blom sa...

Två saker ni kan ta upp då;

1. Hur ska ni lyckas övertyga era borgerliga kommunstyrelseledamöter i de utpekade kommunerna om at det inte finns någon risk för hälsa och miljö?

2. Maud sa i lördagsintervjun senast att vi inte behövde oroa oss för uranbrytning i Sverige, då vi har en så stark minerallag. Om vi ska vara en föregångare inom miljöpolitiken, borde vi då inte kräva av de länder vi köper uran ifrån, att den har brutits under samma premisser?

Det här är frågor, som du själv konstaterat, helt kommit bort i den allmänna kärnkraftseuforin...

Mia sa...

Mats// Vi pratade faktiskt lite om uranbrytningen och jag hoppas att Irene har tid och möjlighet att utveckla funderingarna kring det här. Hon är mer insatt i frågan än vad jag är.

I programmet försökte jag lyfta fram det som jag tycker är det positiva i överenskommelsen, d v s satsningen på förnyelsebar energi men också ställa de frågor som jag inte är ensam om att ha kring kärnkraften och slopandet av avvecklingslagen.

Mats Blom sa...

Jag visste väl att jag kunde lita på dig! ;-)

Sen vore det ju tjänstefel att inte lyfta fram de bra sakerna, och ställa dom i förgrunden. De lär ju finnas personer både i och utanför ert parti som kommer att lyfta fram de negativa.