fredag, september 05, 2008

20-årskalas

Idag har jag varit på 20-årskalas. Det var inte vilken 20-åring som helst som firades utan, Länssjukhuset Ryhov. Vi togs med på en resa över 20 år i ord och bild. Intressant. Magnus Carlsson, HV:s fystränare, gav oss en bra och tankvärd föreläsning om personlig utveckling. Föreläsningen kryddades med humor och en inblick bakom kulisserna hos HV. Som final bjöds vi på underhållning av en kvartett läkare. Stor humor!

Efter samlingen i aulan vankades en bit mat och tårta ute i sjukhusparken. Det var ett rejält tårtkalas. Tårtorna som var fyrkantiga och rosa såg på lite håll ut som sittdynor. En f d sjukhusdirektör gjorde ett fint handavtryck på en av marsipantårtorna då han misstog tårtan för just en dyna;-) Tyvärr låg kameran kvar hemma.

F ö var det en äldre politiker som sa att dagens debatt om SMOT-huset är en västanfläkt jämfört med den debatt som stormade när Ryhov skulle byggas. Man ansåg det för dyrt och stort. Dessutom var onödigt att bygga nytt. Kostnaden steg också under resans gång. Känns det igen? Idag är det ingen som ifrågasätter att Ryhov byggdes...

Inga kommentarer: