lördag, november 05, 2005

Dagens Sturesson

Enligt uppgift var det viktigt för Sturesson att ha "rätt grejer", "rätt" märken, när han var lite yngre än han är i dag. Och vi vet ju att det fortfarande är viktigt med stil och kvalitet för herr Sturesson.
Följande berättelse har förtäljts mig. När Andreas fick hand om sitt barnbidrag själv för första gången åkte han med familjen till A6 i Jönköping för att handla kläder. Siktet var inställt på ett visst märke - Lacoste. För en liten krokodil skulle man ha på bröstet. Så Andreas köpte en grön Lacoste-tröja. Man får nog säga att det var ett fynd, för det var halva priset på rea men hela pengen gick ändå åt. Några jeans räckte det inte till, trots att de han hade var helt utslitna och trasiga. När han fick "bannor" för att bara ha köpt en tröja för alla pengar, undrade unge Sturesson om det var han som hade fått bestämma över pengarna eller ej. Och så var det ju. Nu kanske inte köpet var så dumt eftersom tröjan höll sig fin i många många år. Vilket Sturesson också lär ha påpekat ett antal gånger för sin kära mor. Finns tröjan kvar?

1 kommentar:

Anonym sa...

Det verkar som min ömma moder är en av dina källor!? :-/

Tröjan hade gått på modevisning i Stockholm och var det enda ex som fanns i handeln (i hela landet). Köpte den ett halvår innan alla andra köpte likadana. DEn minnesgode kanske minns att det vid denna tidpunkt blev populärt med stickade tröjor med ett mönster som såg ut som en varp eller som var en smula oregelbunden.

Tröjan vårdades ömt och då min rondör gjorde den en smula lite tog min bror gladeligen över den. Svaret på huruvida den finns kvar kan därför återfinnas i Växjö eller troligare i Örebro.

/Sturesson

PS. Varför ingen Dagens Sturesson om mina enorma framgångar i DreamTeam den senaste veckan. Är nu bara 10 poäng från toppen.