tisdag, november 01, 2005

Får man behandla människor hur som helst?!?

Såg du "Uppdrag granskning" ikväll? Jag gjorde det och jag mår dåligt. Så fruktansvärt illa Sverige behandlat denna romska familj. Det finns inte ord för det. Jag skäms. Sverige avvisar en romsk familj som mår så fruktansvärt dåligt. Avvisar dem till att bo på gatan med en flicka som är svårt psykotisk. Humanitära skäl? Barns behov?

Migrationsminister Barbro Holmberg pratar och pratar. Men orden saknar totalt värde i hur svenska myndigheter agerar i praktiken. Denna familj avvisades trots allt tal om att inget svårt sjukt barn skulle avvisas och att den nya praxisen från i juli garanterade detta. En avvisning trots otaliga läkarintyg. Vi kunde se det och detta är inte det enda fallet. Tyvärr.

Holmbergs kommentar till inslaget är att det är "fruktansvärt tragiskt". Minst sagt. Det är en skandal! Och det är hon, regeringen och moderaterna som är ytterst ansvariga för den inhumana asyl- och flyktingpolitiken.

Sonen i familjen fanns med per telefon och bad gråtande om hjälp. Holmberg vill bara prata om vikten av snabba beslut och verkställighet av avvisningar och uppföljning. Så kallt och okänsligt. På vilket sätt hade det hjälpt denna familj och andra som har varit med om fruktansvärda saker? Hon frågar den 12-årige pojken om de pratat med Migrationsverket. Goddag yxskaft! Programledaren förklarar att man gjort en ny ansökan, men att den inte kan prövas eftersom de inte är i Sverige. Vad ska man säga? Jag skäms och det borde Holmberg också göra. Hon borde dessutom avgå om hon har någon skam i kroppen.

Du kan se programmet här. Hur mår du när du har sett det?

Inga kommentarer: