måndag, november 07, 2005

Lågvattenmärke av Marklund

Liza Marklunds krönika om familjepolitik i gårdagens Expressen var ett lågvattenmärke. Så full av fördomar och ytliga schabloner så man kan storkna. Tänk om Liza Marklund istället vågat tänka till och fundera ett varv till på vad egentligen Björk och Larsson diskuterat på ett resonerande sätt. Ja, inte var det för eller emot dagis iallafall. Utan om hur man som förälder vill få mer tid med sina barn. Hur man kan kombinera föräldraliv och arbetsliv på ett bra sätt för hela familjen, inklusive barnen.
Marklund skriver alla föräldrar på näsan att dagis är bäst. Punkt. Alla andra föräldrar som gör andra val än dagis ger sina barn sämre villkor att lyckas i livet. Snacka om att ge föräldrar dåligt samvete. Varför kan inte Marklund inse att man kan göra olika val som förälder?

Min goda vän Anna placerar Liza Marklund på "Top 5 författare folk borde förbjudas att läsa". Anna anser att Liza Marklund är en okunnig, trångsynt, självsvådlig liten kärring som har fått alldeles för stor uppmärksamhet för alldeles för dåligt skrivna böcker. :o)

Inga kommentarer: