måndag, november 07, 2005

Dagens Sturesson

Andreas har fått ett gott råd av sin far när det gäller att hitta rätt fru att dela resten av sitt liv med. Rådet lyder enligt följande:
- Ta reda på om tjejens mamma är duktig på att laga mat genom besök i tjejens föräldrahem. Kan inte mamman laga god mat är risken stor att inte dottern heller besitter denna kunskap. Maten är viktig i ett äktenskap.

Pappa Ingemar Sturesson lär själv ha gjort på detta sätt innan han gifte sig med Kerstin...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du får nog granska dina källor en smula bättre alternativt kontinuerligt ställa frågan "Är du säker på att det var så?". Det där goda rådet har jag aldrig hört min far ge mig. Känns som ett fabricerat rykte eller en efterkonstruktion (eller det kan det ju inte heller vara, efter vad i sådant fall?).

/Sturesson

Mia sa...

Fabricerat rykte? Inte. Det är en uppgift bekräftad av två olika personer.
Hörde även en tes om att man inte ska välja en kvinna som ständigt behöver köpa det senaste modet, för då var det ett tecken på att kvinnan inte var trygg i sig själv.

Anonym sa...

Alltså, mat är ju inte det (ä)nda man är intresserad av när det gäller äktenskap. Finns det fler egenskaper man bör testa hos den blivande svärmodern? Sturesson verkar vara tillräckligt inskolad i ämnet för att leverera ett svar.

Marcus

Anonym sa...

Det skulle ju vara kolossalt spännande att höra hur Sturesson ser på äktenskapet.