tisdag, november 08, 2005

Silly Season

Idag meddelar IFK att man har gjort klart med mittbacken Thomas Magnusson. Inte ett namn man gör vågen för direkt, men ändå en bra mittback. Han spelade tidigare i Trelleborg. Tror att hans ledaregenskaper kan betyda mycket för laget. Enligt de rapporter man läst tog han för sig direkt och styrde och ställde. Det behövs. Nu har vi tre bra mittbackar; Spong, Roth och Magnusson. Antar att Whass får fortsätta på högerkanten.

Det hade utlovats presentation av två spelare i dag. De som nämnts förutom Magnusson är Nordbeck, Micke Andersson och Rytterbro. Att det behöver förstärkas på mitten är väl odiskutabelt. Det verkar osäkert med Siphka och Gallo är ett frågetecken. Även en målvakt behövs. En målvakt behövs också. Rytterbro känns inte så jättespännande. Vilka meriter har han? Då kan vi lika gärna behålla Lindberg.

Pratade med Göran Hägglund om att Degerfors ser ut att få Kabous och han var nöjd med det. Han menade att man hade viss vana att ta hand om spelare som inte riktigt finner sig tillrätta i andra lag och som är lite "struliga". Skulle inte förvåna mig om Kabous kommer att göra en dundersäsong i den röda tröjan.

Men mer intressant är vem som ska träna IFK nästa säsong och ett tag framöver. Enligt uppgifter i media pekas ju Jingblad ut som ny tränare. Är inte riktigt förtjust i det valet. Besked lär komma denna vecka, kanske imorgon?

Inga kommentarer: