tisdag, november 01, 2005

Evas muffins med kanel

Här är ett recept på goda "smala" muffins som jag har fått från vännen Eva Kläppe Hellström. De heter egentligen "vaniljkransar" och ska göras i kransformar, men Familjen Frisk äger inga sådana och har därför döpt om dem till "Evas muffins med kanel". Dessa ska vi baka i eftermiddag.

Evas muffins med kanel (8 st)
1 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
3/4 dl strösocker
1 ägg
3/4 dl lättmjölk

garnering:
1 msk strösocker
½ tsk mald kanel

Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och strösocker. Vispa i ägg och mjölk till en slät smet. Klicka smeten i muffinsformarna. Grädda dem i ugnen på 175 grader tills de har fått fin färg och är genomgräddade (8-10 min).
Blanda socker och kanel på en liten tallrik. Pensla muffinsarna med lite vatten och doppa dem i socker och kanelblandningen.

(Om man har kransformar blir det 12 vaniljkransar och formarna ska penslas med olja)

Inga kommentarer: