Här är ett recept på goda "smala" muffins som jag har fått från vännen Eva Kläppe Hellström. De heter egentligen "vaniljkransar" och ska göras i kransformar, men Familjen Frisk äger inga sådana och har därför döpt om dem till "Evas muffins med kanel". Dessa ska vi baka i eftermiddag.
Evas muffins med kanel (8 st)
1 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
3/4 dl strösocker
1 ägg
3/4 dl lättmjölk
garnering:
1 msk strösocker
½ tsk mald kanel
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och strösocker. Vispa i ägg och mjölk till en slät smet. Klicka smeten i muffinsformarna. Grädda dem i ugnen på 175 grader tills de har fått fin färg och är genomgräddade (8-10 min).
Blanda socker och kanel på en liten tallrik. Pensla muffinsarna med lite vatten och doppa dem i socker och kanelblandningen.
(Om man har kransformar blir det 12 vaniljkransar och formarna ska penslas med olja)
tisdag, november 01, 2005
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar