måndag, februari 05, 2007

En dag med folkhälsoministern

Det har varit en intensiv och intressant dag tillsammans med Maria Larsson idag. Förmiddagens genomgång om folkhälsoarbetet som bedrivs i vårt landsting var väldigt matnyttig för mig som landstingspolitiker. Vi fick ta en snabblunch i bilen som inhandlades på McD. Åker man runt med folkhälsoministern så hoppar man över pommen:-)

I Malmbäck besöktes ett gruppboende och personalen var otroligt engagerad och jobbade aktivt med sociala aktiviteter med de boende. Intressant. Ett problem är att livsmedelslagen kan sätta käppar i hjulet för deras arbetssätt där de lagar maten själva och bakar tillsammans med de boende. Även deras katt kan tvingas flytta p g a regelverket. Här står två intressen mot varandra. Hur lösa? Besöket avslutades med ett kafferep.

Folkhälsoministern med ett lockande kakfat.

Kan skvallra om att när Maria fick höra att det skulle bli mackor istället för semla på årsmötet i Gnosjö ikväll, såg hon lite besviken ut. Återstår att se om det ordnas fram någon semla till Maria eller inte. Bernts konditori i Gnosjö lär ha de godaste semlorna i Sverige, enligt Maria Larsson.

Inga kommentarer: