tisdag, februari 20, 2007

Äntligen lite debatt på LS

Ni som följt denna blogg ett tag, vet att jag tidigare har klagat på att sammanträdena med landstingsstyrelsen (LS) var rena transportsträckan och att ärendena klubbades igenom på en kvart. Det var den förra mandatperioden det. Nu finns det en tydlig majoritet och en lika tydlig opposition och då blir det genast mer diskussion. Kul! Idag blev det t o m två voteringar! Kan inte minnas att det har varit någon votering under förra mandatperioden i LS. De två ärenden som skapade debatt handlade om strategi för alternativa driftsformer och så beslutet om att lägga ut fyra vårdcentraler på entreprenad.

Ett par reflektioner från dagens sammanträde som måste anses som rekordlångt (2 tim 53 min):
- Oppositionen har inte riktigt insett att man är i opposition. Vad jag menar? Jo, när den nya landstingsledningen lägger förslag som man har gått till val på behöver inte majoriteten förankra dessa förslag i förväg genom parlamentariska förhandlingar. Det är inte odemokratiskt att genomföra de förslag som väljarna gett stöd för.
- Det är ingen hejd på vilka problem det verkar vara för patienter och personal om man upphandlar driften av fyra vårdcentraler. T o m demokratin blir lidande. Tänk att det fungerar bra på andra håll i landet!
- Vad är en majoritet? Ja, det diskuterades en lång stund. Svaret är mer än 50%

Roligaste kommentaren från en majoritetsföreträdare idag:
"Ni pratar om papper som var framme för flera år sen. Nu finns det nya papper!"

1 kommentar:

Kristian sa...

Det låter som en s.k "sosse-bildning". Det är mkt snack, men lite verkstad. Det är mkt åsikter, men det händer egentligen inget. När en borgerlig uttrycker sina åsikter, så blir det ofta skandaler och skriverier. När vår nya regering blev tillsatt, pratades mkt negativt om detta. Men alla skandaler runt den socialdemokratiska regeringen? Allt tjafs med Mona Sahlin, Björn R, Laila Freivalds, m.fl. Jag är trött på denna dubbelmoral ifrån tidningar och media. Jag tror iaf på en borgerlig regering.