lördag, maj 03, 2008

En skön lördag

Idag har det varit en perfekt dag för lite pyssel i trädgården. Lite sol och lagom varmt. Gräset har klippts och det var verkligen på tiden. Det var tjockt och frodigt och klippet som räfsades samman skulle kunna ha mättat minst en ko.
Bor man i ett villakvarter infaller något slags kollektivt beteende. Om någon är ute och klipper gräset, följer resten av kvarteret efter. Idag var det familjen Frisk som drog igång gräsklippningen i kvarteret:-)
Kampen mot maskrosorna fortsätter. Jag rensar bort korg efter korg med maskrosor. Men vad hjälper det när det växer upp nya, stora och frodiga maskrosor. De tar över hela gräsmattan. Fattar inte var de kommer ifrån. Borde inte maskrosorna bli färre om jag rensar bort dem?!? Hur utrotar man maskrosor? Tips mottages tacksamt!

Igår var vi ute i regnet och satte ner syrénerna från mormors trädgård. I sinom tid ska det bli en liten fin syrénhäck med vackra härligt doftande lila blommor om försommaren. Idag ser den dock inte mycket ut för världen. Måste köpa lite gräsfrö och så framför syrénerna. Den påse med gräsfrö som vi hade i "planteringsrummet" i garaget har haft gäster och fröna är utspridda över hela golvet. Hm. Tror inte att de går att använda.

En vecka till och vi kan göra den första rabarberpajen. Längtar!
Nu känns ryggen lite öm efter en dags trädgårdsarbete. Belöningen efter allt arbete detta:

F ö var vi nog först med att tända grillen också;-)

Inga kommentarer: