fredag, maj 16, 2008

Vad gör man med alla matbilagor?!?

Idag fick jag ett ryck och började rensa bland matbilagor, kvällstidningsbilagor (typ Leva och bo) och andra magasin. Alla grillbilagor är nu samlade i en tidskriftssamlare. (Resten av sommaren ska vi grilla oss igenom de olika recepten.) Även julbilagor är samlade på ett ställe. Men sen? Vad gör man med resten? Alla Buffé-tidningar fyllda av recept. Hittade förresten en tidskriftssamlare på översta hyllan i skafferiet fylld med Buffétidningar. Visste inte ens om att den fanns. Där ser man. Orkar nog inte gå igenom alla för att hitta intressanta recept och klistra in dem i pärm. Samtidigt bär det emot att kasta dem. Hur gör du? Är du ordentlig och bläddrar igenom dem direkt för att se om det är något du vill ha och sedan kastar tidningen direkt? Eller?
Funderar på att skaffa ett par tidskriftssamlare till och märka dem med påsk, sommar, höst, högtider. Kanske en pärm för italiensk mat och en för kakor/tårtor också. Känns som ett projekt för en regnig sommardag.

Om man nu har en massa matbilagor liggandes utan att man tänkt på dem, vad hindrar egentligen att man kastar dem?!? Kanske känslan av att det finns något recept som man skulle vilja ha för att testa på släkt och vänner och i vardagen när fantastin tryter...

1 kommentar:

Fembarnsmamma och student sa...

Hej Mia! Om Buffe´tidningarna... Jag trycker in dom i "stöklådan" som vi har i köket. Ja, mannen vet inte att det är en "stöklåda", han undrar alltid vad det är som ligger huller om buller på vaserna och det som står i den utrdragslådan. Jag VET att det är buffetidningar och en massa "bra att ha" recept. Tror INTE det är så effektivt dock. Tidskriftssamlare låter bra :)