fredag, maj 09, 2008

Kultur, fika och bönder

Dagen har tillbringats i ett soligt Stockholm, dock blev det inte många minuter ute i det härliga solskenet. Men en glass i Kungsträdgården blev det iallafall. Idag var det dags för ytterligare ett samtal med Kulturutredningen. Med på mötet var representanter för länsinstitutionerna samt ledamöter i SKL:s kultur- och fritidsberedning. Diskussionen handlade främst om rollfördelningen mellan stat-landsting-kommun och institutionernas roll. Som ny i kulturpolitiken är dessa samtal otroligt lärorika och intressanta och inte sällan filosofiska. Samtalet fortsätter om en månad.

På eftermiddagen anslöt jag till de kristdemokratiska landstingspolitiker som deltog på en vårdpolitisk rikskonferens. Jag kom lagom till fikat på Socialdepartementet. Som väntat kunde inte socialministern avhålla sig från att kommentera IFK:s usla återkomst i Allsvenskan. Hm. Ska inte en kristdemokratisk minister värna om de svaga?!?
Vi som var från Jönköping åkte gemensamt i en minibuss och det var många skratt i bussen. Herrarna längst fram tyckte nog att vi kvinnor bak i bussen var lite kinkiga med radion. Jag tackar bondmororna i bussen för lektionen i att lära mig att känna igen en riktig bonde!

Inga kommentarer: