fredag, maj 16, 2008

Ska det vara så svårt att plocka upp efter sig?!?

Den här veckan har JP haft artiklar och insändare nästan varje dag om nedskräpningen vid/på Vätterstranden. Någon har anmält kommunen för bristande städning. Men kära nån. Är det inte vars och ens ansvar att lägga sitt skräp i de befintliga soptunnorna? Jo, det är det. Att kommunen ska se till att soptunnorna töms och allmänt håller ordning är givet, men att röja upp efter picknickar och strandfester är en helt annan sak. Ska det vara så himla svårt att plocka upp efter sig?!? Hur gör man hemma? Är det någon annan som tar hand om blöjor och annat skräp då? Var tog det egna ansvaret vägen?

Det här är en sån sak som jag kan bli helt vansinnig på. Är det rimligt att vi ska ta av våra gemensamma skattemedel för att städa upp efter lata och nedskräpande människor på Vätterstranden? Nej, jag tycker faktiskt inte det. Våra gemensamma skattepengar behövs till viktigare saker som skolan, äldreomsorgen, missbruksvården etc. Inte heller ska man behöva belasta polisen med anmälningar av denna typ av ärenden. De har viktigare saker att jobba med. Så. ta ditt ansvar och städa upp efter din picknick. Det är vår gemensamma "trädgård" som du skräpar ner. Skärpning!

Jag frågade sönerna vid frukosten hur de gör med sitt skräp när de är på Vätterstranden. De tittade lite konstigt på mig och svarade att de kastar skräpet i soptunnorna. Det finns ju massor av soptunnor där. Det var svar som värmde en mors hjärta...

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är inte tanken som räknas…
Alla vill vi skapa en bättre framtid för våra barn. Men vem gör något åt det? Ditt engagemang kanske kan kännas futtigt om du bara ser det som en isolerad handling. Därför finns slutasnacka.se. Här kan du förbättra världen tillsammans med andra. En släckt lampa kan bli tusentals släckta lampor. Ett återvunnet batteri kan bli hundratusentals. Här blir din handling en del av en stor helhet.

Gör något på www.slutasnacka.se!