tisdag, augusti 26, 2008

Bratislava-Wien-Budapest

I oktober firar vi 20-årig bröllopsdag och det ska givetvis firas! Det är vi väl värda!Reseplaneringen pågår för fullt. Idag har vi kommit till skott och bokat hotell. Vi kommer att ta lågprisflyg till Bratislava (Tack Andreas för tipset!) och därifrån ta oss till både Wien och Budapest. Vi kommer att åka tåg mellan städerna.

Vi är borta sammanlagt fyra nätter och på fem dagar vill vi "smaka" på de tre huvudstäderna. De ligger ju så nära varandra. Det finns ju inte en chans att hinna se "allt", men väl få ett smakprov som kanske lockar till nya besök. Vi vill hitta det gottaste och mest sevärda, inte springa runt som yra turister med en lista där vi prickar av alla "måsten". Det är ju en resa för att fira vår bröllopsdag. En resa där vi gör vad som faller oss in. Där dagarna blir vad de blir. Vandra runt. Hitta små trevliga restauranger bortanför turisstråken. Sitta på caféer. Besöka någon vacker sevärdhet. Men framför allt hinna njuta av allt det vackra och av varandra.

Du som har varit i Bratislava, Wien eller Budapest - är det idé att åka båt mellan Bratislava och Wien? Tips på trevliga små lokala restauranger? Vad tycker du att man absolut bör se när man är i dessa städer? Vad bör man undvika?
Om du har åkt tåg mellan dessa städer - har du köpt biljetter online i förväg eller på plats? Rekommenderar du att man tar med matsäck eller äter mat på tåget?

Inga kommentarer: