tisdag, augusti 19, 2008

Konstfilm i containrar

Idag var det presskonferens för att presentera den Internationella konstfilmutställningen som hålls i Jönköping den 28 augusti-1 september. Utställningen sker i 12 containrar på den gräsmatta där det nya huset för Smålands Musik- och Teater ska byggas. Utställningen manifesterar platsen som en kulturell mötesplats.
Tim Reed har gjort ett enormt bra arbete med att få till denna utställning. Det är kända svenska och internationella konstnärer som medverkar. Det känns stort att en konstfilmsutställning av denna höga kvalitet hålls i Jönköping. Förhoppningsvis blir den väl mottagen och att filmerna berör och skapar debatt. Då är konsten som bäst!
Det är ett intressant grepp att visa högklassig konstfilm i ett dussin containrar som står i en ring mitt i stan. Detta kan bidra till att göra konstfilmen tillgänglig på ett lätt sätt. Det är nya filmer varje dag, så man kan göra flera besök då det är fri entré. Man kan välja att se vilka filmer man vill se. Hur många gånger som helst. Som ett smörgåsbord. Extra roligt är det samarbete som sker med Jönköpings Filmfestival och Länsmuséet.
Någon sa vid presskonferensen att alla containrar i ring såg ut som en ny återvinningsstation mitt i centrala Jönköping. Kanske skulle behövas då det ju har stängts några i kommunen, dock inte på denna centrala och vackra plats. Nej, någon återvinning av skräp är det inte. Tvärtom!
Passa på att besöka filmutställningen. Själv är jag nyfiken på VALIE EXPORT, en feministisk konstnär.

2 kommentarer:

Mia sa...

Intessant. Det här har jag missat totalt. Det infaller på samma datum som filmfestivalen i år! Tillfällighet eller samordning, för det är väl två skilda arrangemang!?

Mia sa...

Mia// Japp, det kommer att bli jätteintressant. Det är två skilda arrangemang men samordnat. De olika arrangemangen ger en bra helhet med flera dimensioner av filmkonsten.