fredag, augusti 15, 2008

Tillgänglighet, regional utveckling och gemenskap

Torsdag-fredag har jag tillbringat på Stufvenäs Gästgifveri, ett par mil söder om Kalmar. Det har varit regionalt gruppmöte för kristdemokratiska landstingspolitiker från Blekinge, Kalmar, Östergötland, Kronoberg och Jönköping. Två dagar fyllda av information, diskussion och erfarenhetsutbyte. Men också mycket skratt och gemenskap.

Igår medverkade Ragnwi Marcelind, statssekreterare till Maria Larsson på Socialdepartementet. Hon gick igenom vad som gjorts och vad som är på gång. Det är otroligt mycket! Så mycket som Maria Larsson initerat under två år för att förbättra för våra äldre tror jag inte att (s) ens mäktade med på två mandatperioder.

Vi fick också en genomgång av Kalmars arbete med förbättrad tillgänglighet. Det går inte att understryka hur viktigt ledarskapet är om man ska lyckas. Men också vikten av att inte slå sig till ro. Tillgänglighet är en färskvara.

Idag har det handlat om regional utveckling och det var givande diskussioner.

Tordagskvällen bjöd f ö på trevlig gemenskap och en väldigt god middag. Chatrin Pålsson-Ahlgren var värdinna och hade en del klurigheter till oss övriga. Vi skulle t ex räkna ut vår "chokladålder". Jag blev 48 år! Måste ha räknat fel någonstans...

Och så en liten "På Spåret"-gåta. Vilken ort är detta? Förkyld fågel.

Inga kommentarer: