torsdag, juni 12, 2008

Hägglund är tack och lov inte med vare sig i buskar eller tält

Felix König, RFSL Ungdom skrev följande på Aftonbladet debatt igår: "Vi kräver att ansvarig minister, Göran Hägglund, tar sitt ansvar i den här frågan och ser till att vi inte behöver stå vid sidan och se på när ungdomar smittas av könssjukdomar på Hultsfred ett år till!"

Jo, jo. Hägglund ska som socialminister se till att det finns resurser för informationsinsatser etc. Precis som landstingspolitikerna runt om i landet ska satsa på upplysning och ungdomsmottagningar. MEN, hör och häpna, det är faktiskt inte Hägglund som ute i buskar och tält kan hindra att ungdomar smittas av könssjukdomar på Hultsfred. Han ska inte stå där och påpeka att det är läge att ta fram en kondom. Det är faktiskt de unga själva som måste inse att sexualitet är något vackert och ansvarsfullt och att det handlar om att ta ansvar för sin nästa. Vi kan ha hur många kampanjer som helst, men ansvaret för att använda kondom är faktiskt individens, inte Göran Hägglunds.

Läs gärna Gudrun Brunegårds inlägg i Dagens Samhälle om att det krävs attitydförändringar om spridningen av hiv ska minska.

Inga kommentarer: