måndag, juni 16, 2008

Semestern närmar sig

Inför årets semester avlöser avtackningarna varandra. I torsdags var det avtackning för landstingsdirektören som slutar efter 19 år. Måste vara snudd på rekord i modern tid. Att han varit uppskattad och nytänkande visade alla tal och sånger. Ikväll har vi tackat av "vår" sekreterare Marita som inte riktigt har lika lång tid på sin post, men är erkänt duktig, proffsig och omtyckt. De politiska partierna i landstinget gjorde gemensam sak och bjöd Marita på middag på Hamnkrogen i Gränna. Det blev en trevlig kväll. Det kommer nog att kännas lite ovant utan Sven-Olof och Marita i korridorerna efter sommaren.
Det var förresten med hjälp av Marita som vi kunde fullfölja köpet av vårt hus. Mitt i slutskedet av budgivningen dog min mobil och jag satt mittemot Marita på tåget hem från Stockholm. Jag fick låna hennes mobil och kunde lägga det sista budet på huset...

Dagen har i övrigt ägnats åt att skriva ledarkrönika till tidningen Kristdemokraten, skriva sommarbrev till Länsmusikens samarbetsråd och så lite annat smått och gott. Det märks att semestertider är i antågande. Tempot på kansliet har saktat ner.

Denna måndag avslutas med Österrike-Tyskland. Här ska bara Tyskland vinna!

Inga kommentarer: