tisdag, oktober 14, 2008

En natt på Kyjev i Bratislava

När vi landade i Bratislava i torsdags eftermiddag möttes vi av sol och värme. Härligt! Vi tog taxi in till hotell Kyjev där vi skulle tillbringa natten. Hotellet ligger centralt, ca 10 min promenad till "Gamla stan". Bredvid hotellet finns ett supermarket (Tesco).
Vilket schabrak till hotell! Det skulle behöva en rejäl renovering för att uttrycka det milt. Men det visste vi när vi bokade hotellet. Vi skrattade när vi efter mycket om och men fick upp dörren till vårt rum. Täcket i sängen var som att dra över sig ett tungt blytäcke. Det var ingen risk att man fick med sig rumsnyckeln av misstag när man checkade ut. Den var stor och tung som en mindre hantel;-) Frukosten på hotellet får 2+, snudd på 3:a.
Vi strosade runt i Bratislava under eftermiddagen/kvällen och åt en god middag på en uteservering i "Gamla stan". Mysiga och trånga gränder, vackra byggnader. Övrigt var inte så mycket att titta på. Det märktes att Slovakien inför euro vid årsskiftet.
På fredagsmorgonen tog vi tåget till Wien. Det kostade ca 100 kronor och tog ungefär en timma.

Kollektivtrafiken är billig i Bratislava och för 18 SKK (ca 6 kr) kan man ta sig från tågstationen ut till flygplatsen med buss 61. En taxi från flygplatsen in till centrala Bratislava kostar 4-500 SKK beroende på rusningstrafik eller ej.

Inga kommentarer: