tisdag, oktober 14, 2008

Wien gav mersmak

Wien mötte oss med sol och värme. Fredagseftermiddagen ägnade vi oss åt att strosa runt och bara titta på byggnader. Ackustiken i Stefansdomen var mäktig. Givetvis blev det en bit Sachertorte på ett café.
Hotellet i Wien, City Hotel Tabor, låg ganska centralt och var helt okej. Det tog kanske 5-7 minuters promenad att ta sig till shoppinggatorna. En metrostation låg nära hotellet. Jmf med Kyjev kändes detta hotell som lyx!;-) Stort plus för badkaret, litet minus för frukosten (2:a). Dessutom var det ganska lyhört och vi hade en rumsgranne som drog stora lass med timmerstockar...
På kvällen träffade vi Hannah & Andreas för att gå på Mozart&Strauss-konsert på Wiener Kursalon. Konserten var helt okej, men kändes något "turistanpassad" med klassiska slagdängor. Efter konserten blev det givetvis wienerschnitzel. Det blev en trevlig kväll.

Vi timade perfekt tiden för tåget till Budapest på lördagsmorgonen och slapp sitta och vänta på stationen (West Bahnhof). Vi hade inte kollat upp när tåget gick i förväg utan tog en chansning. Resan tog ca 3 timmar och kostade 34 euro. Servicen på tåget var bra och här kan SJ lära sig en del vad gäller punktlighet. Med tåg hinner man se en del av landskapet.

Jag åker gärna tillbaka till Wien och tillbringar några dagar där för att hinna gå på museum och verkligen se staden. Nu blev det bara ett litet smakprov och det gav mersmak.

Inga kommentarer: