söndag, oktober 19, 2008

Hästen i Tranås

Äntligen fick jag se ett norrköpingslag vinna! Håkan och jag åkte på en liten utflykt till Tranås för att se matchen mellan Tranås och Vita Hästen. Kanske inte det allra bästa att sitta i en iskall ishall när man håller på att kurera sig från en förkylning, men det blev iallafall en trevlig söndagseftermiddag.

Det är alltid kul att se vilken typ av "intro" som de olika lagen håller sig med. Tranås körde med nedsläckta lampor, två små "pelare" med röda saftblandare och så rökmaskin. Wow!

På hockeymatcher är det oftast samma låtar som vevas runt i högtalarna när klockan stoppas, år efter år samma gamla låtar. Men inte i Tranås. H*n som skötte låtvalet gillade lite hårdare musik...

Hur kul är det att höra två killar banka på trummor i tre perioder i en liten ishall? Inte alls. Tack och lov satt vi på motsatt sida. Jag förstår inte det där med trummandet alls. Enformigt och trist.

Bilden är tagen precis före Hästens 2-0.

Det blev onödigt spännande mot slutet. Hästen ledde med 3-0 och det kändes kassaskåpssäkert, även om försvarsspelet var lite darrigt och virrigt. Sen blev det onödiga utvisningar och så en straff som Jensen räddade. Med sekunderna kvar och resultatet visade 3-2 till Hästen, missade en Tranåsspelare öppet mål. Puh! Seger!

Hästenklacken hördes bra och tackades av laget efter matchen.

Tänk att en publik på ca 900 personer kan skapa totalstopp på parkeringen när alla ska åka. Varför är det så himla svårt att använda sig av "blixtlåsprincipen"? Om alla gjorde det skulle allt gå mycket smidigare och snabbare...

Inga kommentarer: